To je to što me zanima!

Olujna bura zatvorila je dionicu na A1 Sveti Rok-Posedarje

Zbog olujne bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet, a obilazak je državnom cestom DC50 Sveti Rok-Gračac-Obrovac (DC27
Vidi originalni članak

Zbog olujne bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet, a obilazak je državnom cestom DC50 Sveti Rok-Gračac-Obrovac (DC27), izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila, otvoreni su: autocesta A6Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno i za II. skupinu vozila - dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, zbog pojačanog prometa i poteškoća zbog vjetra na čvoru Sv.Rok (izlaz u smjeru mora) formirala se kolona duga oko 1km (koja je u pokretu), a na čvoru Posedarje (oko 500 metara) u smjeru unutrašnjosti.

Promet je također pojačan i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, autocesti A3 Bregana-Lipovac, Istarskom ipsilonu, a tijekom dana i duž Jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Zbog većeg odrona na DC120 kod Blata na Mljetu (između mjesta Pomena i Sobra), promet teče otežano, jednim trakom.

Zbog radova na dionici autoceste A7 u tunelima Škurinje-2 i Trsat u smjeru Rupe zatvoren je pretjecajni trak. Promet teče usporeno voznim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog prolivenog ulja na kolniku na autocesti A2 Zagreb-Macelj od 0. do 3. kilometra u smjeru Maclja vozi se usporeno, jednim trakom.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih pa su moguće gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

U prekidu je trajektna linija Prizna - Žigljen te brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

Pretežno sunčano i vjetrovito

Veći dio dana pretežno sunčano te vjetrovito. Ujutro oblačnije, osobito u Lici i Slavoniji gdje će još ponegdje pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 na kopnu, a od 26 do 30 Celzijeva stupnja, navodi se u prognozi državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • djetelinasčetirilista 23.08.2016.

    glavnom tuđmanovom graditelju nagradu za životno djelo... trasu autoceste premjestiti na stari most dok se uz njega ne sagradi novi... i mi ovako mislimo iz krize, uz ovakvu glupost??? i razvijati turizam, da se ljudi zezaju vozeći okolo, u sezoni??? ahahhahaha zemlja apsurda!!! bad, bad, bad... :(

  • 23.08.2016.

    Kada će konačno netko kazneno odgovarati za ovu trasu autoceste A1? Znam zašto se i zbog koga skrenulo prema Posedarju i Zadru, to mi je jasno, ali što će se poduzeti po tom pitanju? Ovako će ostati zauvijek?

  • 23.08.2016.

    Očajna ruta autoputa. Potpuno je neupotrebljiv kad puše bura. Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto napravi po tom pitanju ili da bar ljudima ne naplaćuju "uslugu" korištenja autoputa ako moraju stajati u kolonama ili ići dalekim obilaznicama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare