To je to što me zanima!

Prometni kaos: Zbog bure dio A1 zatvoren, stravične gužve

Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Dionica između čvorova Maslenica i Posedarje te Paški most zatvoreni su za sav promet
Vidi originalni članak

Iz Hrvatskog-auto kluba (HAK) u petak su izvijestili kako se zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija formirala kolona vozila duga oko pet kilometara koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, dok je kolona vozila pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga oko 5,5 kilometara.

Zbog požara pokraj autoceste zatvorena je dionica od čvora Vrpolje do čvora Šibenik u smjeru Zagreba, dok se u smjeru Dubrovnika vozi uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Gori i kod Zatona Obrovačkog. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kod Obrovca 12.10 sati:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene. Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Na glavnim cestovnim pravcima promet je pojačan do vrlo gust. U koloni se vozi Jadranskom magistralom iz smjera Omiša i Solina u smjeru Splita, kao i na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta. Poteškoće u prometu, vožnja u koloni, povremeni zastoji, mogući su na gradskim prometnicama, obilaznicama, prilazima turističkih gradova i mjesta duž Jadranske obale, na cestama u Istri, graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima i na dionicama cesta na kojima traju radovi, izvijestio je HAK. 

Ranije su iz HAK-a upozorili na izrazito otežan promet u zoni tunela Sveti Rok, u smjeru Zadra i Šibenika, pa su vozačima savjetovali da, ukoliko je moguće, odgode putovanje.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Maddog 17.07.2016.

    breaking news,,,a svake godine isto,,,,,,

  • MirjanaVisinski 15.07.2016.

    de ste sad svi Vi veliki reporteri i novinari...ovo je udarna vijest..sto se to događa na A1...HAK..stranica ne radi...sigurno namjerno...to je stravicno...

  • 15.07.2016.

    Odlična nam je trasa autoputa. Onoga tko je to isplanirao treba za jajca objesiti tam na buru. Gdje su vjetrobrani? Zašto se nešto ne poduzme, plaćamo skupo da bi stajali u kolonama!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare