To je to što me zanima!

Omamile starca pa mu uzele dva zlatna prstena i novac, u bijegu ih uhvatila policija

Kradljivice stare 28 i 40 godina žrtvi su prišle na terasi kafića na Trešnjevci. Ubacile su mu tablete za spavanje u piće, a zatim mu na klupi ispraznile džepove i uzele novac i zlatninu
Vidi originalni članak

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile kazneno djelo teška krađa.
 
Sumnja se da iskoristile stanje bespomoćnosti oštećenog 80-godišnjaka te da su po prethodnom dogovoru i s izravnom namjerom 11. ožujka 2021. godine oko 13.30 sati došle na terasu ugostiteljskog objekta na Trešnjevačkom trgu, gdje je za jednim stolom sjedio oštećeni i konzumirao alkoholno piće. Tom prilikom su osumnjičene sjele za isti stol za kojim je on sjedio, nakon čega je 28-godišnjakinja pričom odvlačila pažnju oštećenog, što je iskoristila njezina starija pomagačica te mu u piće ubacila više komada tableta za spavanje.
 
Nakon što je oštećeni počeo gubiti ravnotežu i prisebnost svi troje su izašli iz kafića i pješice se uputili u smjeru tramvajske stanice Trešnjevački trg. Dolaskom do tramvajske stanice, posjele su oštećenog na obližnju klupu, nakon čega mu je starija s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka koje je potom spremila u džep svoje jakne. Nakon što je oštećeni potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa, a zatim je mlađa iz džepa njegovih hlača izvadila kuvertu s novcem i njegov novčanik, iz kojeg je  uzela novac. Međutim, u kaznenom djelu uočili su ih policijski službenici s Trešnjevke koji su ih brzom reakcijom uhitili i doveli u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 14.400 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • velma 15.03.2021.

    kako znaju ove ništarije gdje je para..

  • Malihrvat1275 14.03.2021.

    E sad da je ih ulovit pa prvo dobro slomit, ko i one što varaju dolaze iz banke po novac za provjeru i onda čao, prvo ih ulovit i onda vidjet ko im je dao informaciju iz banke i onda i tužba protiv banke oni odgovaraju za svoje djelatnike, ak može ugostitelj platit kaznu kad konobar zasere onda i banka treba, ali hrvatska smo mi

Komentiraj...
Vidi sve komentare