To je to što me zanima!

'Omogućite radnicima slobodne dane za Božić i Novu godinu!'

Poslodavci obrazlažu da moraju raditi za blagdane zbog konkurencije, stoga pozivamo sve koji su organizirani u HUP-u i članovi su HGK-a i HOK-a da skrate radno vrijeme pred blagdane
Vidi originalni članak

Sindikat trgovine Hrvatske (STH) uputio je u četvrtak zahtjev poslodavcima u sektoru trgovine da radnicima omoguće slobodne dane za blagdane 25. i 26. prosinca ove, te 1. i 6. siječnja iduće godine, kao i da skrate radno vrijeme pred blagdane.

STH u priopćenju ističe da očekuje uređivanje pitanja radnog vremena za blagdane u skladu sa zakonom, poštujući interese radnika, te se poziva na rješenja u zemljama EU-a.

Poslodavci obrazlažu da moraju raditi za blagdane zbog konkurencije, stoga pozivamo sve koji su organizirani u HUP-u i članovi su HGK-a i HOK-a da skrate radno vrijeme pred blagdane, te da na Badnjak i Staru godinu rade do 13 sati, a u dane blagdane ne rade, navodi sindikat.

"Svjesni činjenice da je prosinac jedan od udarnih mjeseci za ostvarivanje prometa, moramo iskazati nezadovoljstvo radnim vremenom u tome mjesecu, posebice uoči i za vrijeme samih blagdana. Očekujemo da će poslodavci pokazati društvenu odgovornost za radnike i omogućiti im blagovanje", poručili su sindikalci.

Upozorili su i na problem neorganiziranog rasporeda radnih dana, zbog čega radnici ne mogu planirati osobni život, što je u suprotnosti s hrvatskim propisima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • @++@ 27.12.2017.

    Ej,Zelenoko,bravo za tvoj komentar! Tako je,neka trgovci rade,ali neka za to budu PLAĆENI!!!

  • umjereni pacifist 15.12.2017.

    radnici neka rade a umirovljenici umjesto božičnice od 200 kuna imaju 2 dana slobodno

  • Zelenoko 14.12.2017.

    Majke ti, a što su to radnici u trgovinama toliko posebni da bi oni imali slobodan dan a ostali ne?! Radit će i policija, Medicinske sestre, liječnici, vatrogasci, električari, novinari, vozači autobusa, vlakova. Trajekti itd.. Da svi uzmu slobodno stao bi cijeli svijet. Nebi radile ni bolnice, niti radio, niti televizije ništa za blagdane. Ali ne radnici u trgovinama su božanska bića, samo oni trebaju slobodno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare