To je to što me zanima!

On je Zlatna kuhača! Tomislav Karamarko je domaći najkuhar

Imenjak i prezimenjak predsjednika HDZ-a pobijedio je na kuharskom prvenstvu. "Pravog" Tomislava Karamarka ne poznaje, ali ga prijatelji često zezaju zbog imena
Vidi originalni članak

Prijatelji i kolege me često zezaju zbog imenjaka i prezimenjaka. Kažu mi da je meni lako raditi kad imam "veze u politici". Šefa HDZ-a nisam nikad sreo, ali da ga sretnem htio bih ga upoznati, zašto ne, kaže Zadranin Tomislav Karamarko (34).

Ovaj kuhar iz zadarskog hotela Falkensteiner pobijedio je prošlog petka na kulinarskom natjecanju Cro Top 10, koje je na Zagrebačkom Velesajmu organizirao Hrvatski kuharski savez. Iza sebe ima 15 godina radnog staža, državni prvak bio je 2010. i 2011. godine, a iste godine osvojio je i prestižnu titulu Zlatnog kuhara Balkana.

- Nas deset je na natjecanju na Velesajmu kuhalo od 10 do 18.30 sati. Pripremali smo razna jela na bazi ramsteka. U finalu smo pripremali jela od pastrve. Ja sam napravio filet od ribe s rižotom od avokada - kaže Tomislav.

Kod kuće, kaže, rijetko kuha "jer su u postolara najgore cipele". No ovih dana supruga i dva sinčića uživaju u jelu, jer je Karamarko na zasluženom godišnjem.

Karamarkov ramstek u finom umaku:

SASTOJCI: 650 g ramsteka, 1 dl kiselog vrhnja, 1,5 dl vrhnja za kuhanje, 150 g dimsija, 15 g maslaca, 4 jaja, 20 g brašna, 350 g graha, 200 g slanutka, 200 g mrkve, 200 g luka, 2 dl vina, 150 g tikvica, 200 g krumpira, 100 g cvjetače, 150 g poriluka, 30 g češnjaka, 80 g paprike, 150 g tikve, 50 g đumbira.

PRIPREMA: Od jaja, vode, maslaca i brašna umijesiti tijesto, tanko ga razvaljati, kratko zapeći i premazati pireom od graha i slanutka. Položiti na to zapečeno meso, urolati i peći 15 minuta na 160 stupnjeva. Povrće oblikovati, blanširati i lagano sotirati na maslacu. Dimljeni sir prepeći na tavi tako da izvana uhvati koricu, a iznutra omekša. Mrkvu i luk dinstati dok ne omekša, podlijevajući vinom i temeljcem, propasirati i poslužiti uz meso. Na tavu u kojoj se peklo meso doliti malo crnog vina, temeljca, kratko iskuhati i poslužiti kao umak.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • opavic2 25.02.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • jupiter123 25.02.2014.

    zgadili ste mi ramstek nazivom ovog jela

  • Yassa 24.02.2014.

    mora biti dobar i pošten kada zna raditi i dobro kuhati

Komentiraj...
Vidi sve komentare