To je to što me zanima!

'Oni koji zazivaju devalvaciju mogu samo produbiti krizu'

Loše ekonomske ideje su poput žohara, taman pomislite da ste ih se riješili, a oni ponovo počnu puzati van, rekao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić
Vidi originalni članak

Oni koji su nakon pada rejtinga počeli zazivati devalvaciju i inflaciju mogu dodatno produbiti krizu i destabilizirati zemlju. Loše ekonomske ideje su poput žohara, taman pomislite da ste ih se riješili, a oni ponovo počnu puzati van - rekao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić za mjesečnik Banka. Ponovio je i kako su Hrvatskoj za izlazak iz krize nužne  financijska konsolidacija i strukturne reforme.  

- U spas gospodarstva moraju se uključiti stručnjaci i svi ministri - rekao je Vujčić i pozvao, zbog ozbiljnosti situacije na politički i općedruštveni konsenzus o glavnim ciljevima i načinu njihova ostvarivanja. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Malleus Maleficarum 30.12.2012.

    U svakoj civiliziranoj državi, Narodna banka je ustanova čiji je sveti zadatak da štiti financijske interese zemlje i njenih građana. To je tako svugdje osim u Hrvatskoj, gdje HNB štiti interese uvozničkog lobija i stranih banaka. Kad bi HNB htjela napraviti nešto u korist građana, pritisnula bi banke u stranom vlasništvu da snize lihvarske kamate i da se okrenu kreditiranju proizvodnje , a ne potrošnje.

  • Capafiori 30.12.2012.

    Gospodine Vujčiću, Vi i oni koji su Vas doveli na mjesto guvernera ste stvaratelji devalvacije koju umjetnički prikrivate. Mjesec dana tražim odgovor iz kojih razloga je NBH pustila u promet emisiju novčanica od 200, 500 i 1000 kuna i zašto se "doštampava" novac, a "proziva one koji zazivaju devalvaciju"? Vi je samo proizvodite?

  • milamajkodisam 28.12.2012.

    zašti je ovo političko u rubrici biznis

Komentiraj...
Vidi sve komentare