To je to što me zanima!

Oni su smislili kako da nam država uzme više novca...

Otac PDV-a Škegro i Lovrinčević se razilaze u stavovima, Sandra Švaljek kaže da nema utjecaja na Vladu, a Željko Perić nije se proslavio u Plivi
Vidi originalni članak

Ne želim govoriti kao članica Vladina ekonomskog savjeta jer to je posve neformalna skupina stručnjaka za koju se pokazalo da ni na koji način ne utječe na Vladine ekonomske odluke, rekla je prije nepunih mjesec dana Sandra Švaljek, direktorica Ekonomskog instituta. Sad se pojavljuje kao suautorica Vladina “plana spasa” što su stručnjaci ocijenili kao indikator Vladine neozbiljnosti.
- Riječ je o nekoordiniranu timu koji ne objedinjuje nikakva poveznica, niti doktrinarno-ekonomska niti politička - kažu naši sugovornici, makroekonomisti koji opisuju gospodarski savjet Jadranke Kosor. Željko Lovrinčević, dodaju kao drugi primjer, nema nikakvu komunikaciju sa Škegrom, s kojim se radikalno razilazi u stručnim pitanjima. Za Lovrinčevića kažu da je odličan makroekonomist kojemu “nedostaje utakmica u nogama” kad je riječ o realnom gospodarstvu. Lovrinčević (40) je znanstvenik specijaliziran za pitanja osobne potrošnje. Usavršavao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Sandra Švaljek je makroekonomistica nenametjiva profila koja već dulje vrijeme hrabro iznosi kritičku sliku hrvatskoga gospodarstva.
Borislav Škegro najpoznatiji je savjetnik. Bio je ministar financija, a u Hrvatskoj je uveo glasoviti porez na dodanu vrijednost. Sad je privatni poduzetnik ne osobito blistavih uspjeha.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • slavko00001 20.04.2010.

    majku vam lopovsku

  • Zeljk0 20.04.2010.

    Škegro najveći bandit uz pašalića! Razorio državu totalno! i sad je direktor Metroneta a firma grca u multimilijunskim dugovima....

  • lukica 20.04.2010.

    Nebi škegro nikad. Ma neeeeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare