To je to što me zanima!

Online trgovine i dućani na kotačima rade i nedjeljom

Trgovci su ipak našli rupe u zakonu. Na stranici Konzuma kupci mogu naručiti robu koja im stiže doma. Nedjeljom primaju narudžbe od 9 do 15 h
Vidi originalni članak

Iako trgovine i dućani nedjeljom ne smiju raditi, Konzum svoje prozvode i na taj dan prodaje na internetu. Na stranici online.konzum.hr kupci mogu svaki dan u tjednu naručiti proizvode. Oko 20 djelatnika zaprima narudžbe te dostavlja robu na kućne adrese kupaca u Zagrebu, Samoboru, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Rade radnim danom od 9 do 21, a subotom i nedjeljom od 9 do 15 sati. Na dostavu se čeka dan-dva, a najmanja cijena narudže je 200 kuna.
- Naša usluga se ne kosi sa zakonom koji brani rad nedjeljom, nego je u skladu s njim. Tako radimo već sedam godina, a termin dostave dogovoramo s kupcem. Promet je nedjeljom mali i doseže do 15.000 kuna - kažu u Agrokoru. Mercator također nudi istu uslugu. Šest djelatnika, a po potrebi i više, prima narudžbe na internetu i dostavlja proizvode kupcima, ali ne rade nedjeljom pa se ni ne boje krše li zakon.
- Sve narudžbe koje zaprimimo u subotu nakon 10 sati ujutro možemo dostaviti najranije u ponedjeljak ujutro, na što upozoravamo svoje kupce - kažu u Mercatoru.
- Pokretna trgovina je isto dopuštena , mali trgovci putuju kombijima po Međimurju, Zagorju i Slavoniji i iz njih prodaju hranu. Slično rade i sladoledarski kombiji. Ovo nije prvi apsurd zakona, a ni zadnji - kaže Boris Vukelić, predsjednik ceha trgovaca HOK-a.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Piknik 18.01.2009.

    Krenemo li tako kupovat spizu,robu itd.ljudi če ostat bez posla

  • šamar 18.01.2009.

    koja je to gamad,samo gledaju kako mogu iskoristavati radnike! a kad je trebalo platiti nedjelju po zakonu kako se placa svi su se pravili mutavi! a i hebes ovu drzavu sa ozonskim rupama i ne postivanju zakona. nikad nam nece biti bolje!

  • HUMI 18.01.2009.

    Tek će sada biti svega i svačega .Ko nakon rata na pijacu po jeftinije ulje i prašak .Jedva to dovedu u red a sada opet.Čudo i gotovo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare