To je to što me zanima!

Opačić: Nema za alimentaciju? Neka odradi kroz javne radove

Uvest će odredbu po kojoj će se alimentacija naplaćivati i iz imovine. Ako roditelj nema ni prihoda ni imovine, država će isplaćivati alimentaciju, piše Jutarnji list
Vidi originalni članak

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, najavila je izmjenu sustava naplate alimentacija. Uvest će odredbu po kojoj će se alimentacija naplaćivati i iz imovine, ne samo iz prihoda. Ako roditelj nema ni prihoda ni imovine, država će isplaćivati alimentaciju, a roditelj će onda vrijednost iznosa morati vratiti kroz javne radove ili nešto slično. 

Opačić je za Jutarnji list dodala kako je tu ključna uspostava OIB-a jer se samo tako može provjeriti imovina građana. Istaknula je da se na uspostavi OIB-a radi užurbano.

>>> Cijeli razgovor s ministricom Opačić pročitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 303

  • ivicamuzevic 29.01.2012.

    Kako riješiti ovaj problem..... http://www.portaloko.hr Otac čeka ovrhu ŠOKANTNO Županijski sud vratio dijete psihički nestabilnoj majci

  • MamaŽana2 18.01.2012.

    ivanmatko76 žalim te. Po tvome ja sam morala i dalje trpjeti zlostavljanja,da me netko koristi kao vreću na kojoj će se iskaljivati kao i njegove ljubavnice ai djeca nek to sve gledaju.A i da imam nekoga savjest mi ne bi dopustila da se on brine za dijete iako znam za neke muškarce čije žene iz prvog braka imaju djecu i oni tu djecu vole i skrbe za njih dok biološkog oca nije briga i ne mari za vlastitu djecu.Žalim te.

  • lina01 18.01.2012.

    Hvala Bogu! Tako i treba biti! možda ipak ide na bolje :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare