To je to što me zanima!

Opačić: Socijalna skrb je bila u sjeni, vrijeme je za promjene

Prije reforme uslijedit će javna rasprava, rekla je Opačić otvarajući forum Globalni socijalni program - Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada UN-a
Vidi originalni članak

- Vrijeme je za promjene trendova - kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvarajući u ponedjeljak forum Globalni socijalni program - Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda. Naglasila je kako je sustav socijalne skrbi kao djelatnost dosad bio u sjeni drugih velikih sustava te najavila njegovu reformu. Cilj je, kaže, rasteretiti djelatnike i uključiti obiteljske centre. O svemu će se i javno raspravljati.

- Sada, s vlastitim ministarstvom, došlo je vrijeme da se trendovi mijenjaju i da se počne ulagati u socijalnu skrb i njezine djelatnike. Zato je važno otvoriti dvosmjernu komunikaciju između ministarstva zaduženog za stvaranje programa, pravilnika i normativa, to jest pravnog okvira, te djelatnika koji rade na terenu - pojasnila je Opačić na forumu koji su organizirali Ministarstvo socijalne politike i mladih i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Studijski centar socijalnog rada.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • EvEvil 27.03.2012.

    dvosmjernu komunikaciju?! a ljude s kojima se bavite tko *ebe?! isto sranje, drugo pakovanje...

  • GordanaDragičević-Marin 27.03.2012.

    da li će se išta radit do provođenja reforme i javne rasprave...ili će djelatnici Centara i dalje biti "pod ključem" nedostupni strankama zbog navodne zauzetosti poslom a realno je da ih većina sjedi po kafićima u radno vrijeme... Da li mislite uvesti nečasni otpust iz "službe" za djelatnike koji su se ogriješili o zakon ugrožavajući osnovna prava djece..., s obzirom da se radi o državnim službenicima? Objasnite izmjenu naziva Ministarstva, (ex) socijalne skrbi... socijalne politike i mladih, da li se ingerencija bitno izmjenila?

  • feba 27.03.2012.

    Da se rastereti sadašnje radnike znači zaposliti nove i to bi bilo lijepo kad bi oni nešto stvarali i proizvodili a ne opet izvlačili plaće od države.I sad previše njih šeta hodnicima,prevrće papire iz ladice u drugu ladici,dijele novce kom ne treba,upliću se gdje ne treba i zakazuju tamo gdje treba.Reforma da,promjena je nužna ali ne ovakva kakvu ona predlaže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare