To je to što me zanima!

Opasna klupa: Curici su sat vremena spašavali prstić

Vatrogasci u akciji: Prestravljenu djevojčicu (4) oslobađali su sat vremena pilom i brusilicom. Liječnici u bolnici su utvrdili da nije teže ozlijeđena
Vidi originalni članak

Hvala Bogu da ovakve intervencije nisu česte, rekao nam je u ponedjeljak operativni dežurni u Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb komentirajući neobičan subotnji slučaj. U Škorpikovoj ulici u Zagrebu djevojčica (4) igrala se na klupici autobusnog stajališta. Znatiželjno dijete gurnulo je prst u jednu od rupa promjera jedan centimetar. Prstić se zaglavio, a u pomoć je stiglo pet vatrogasaca s dva vozila. Nakon sat vremena prst je, uz pomoć brusilice, ručne pile i alata s vozila konačno spašen. No u vatrogasnoj postrojbi kažu da, unatoč svoj sili alata, ipak nije riječ o posebno kompliciranoj intervenciji.
- Prst smo oslobodili relativno brzo. Iako je bila riječ o djetetu i situaciji u kojoj uvijek postoji doza straha da nešto ne pođe po zlu, rutinski smo to obavili - objasnio je vatrogasac i dodao da sličnih intervencija u Zagrebu ima samo nekoliko na godinu.
- Djeci se svašta događa. No roditelji u većini slučajeva sami spase dijete pa nema ni potrebe za vatrogascima - zaključio je. Uplašenu su djevojčicu nakon spašavanja u pratnji majke prevezli u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Liječnici su ustanovili da prst, nasreću, nije slomljen te su zahvalili vatrogascima na dobro obavljenu poslu.

DJEVOJČICU JE IZVLAČILO PET VARTOGASACA
Vatrogasci su morali razrezati klupu kako bi oslobodili zarobljenu djevojčicu. U akciji je sudjelovalo pet vatrogasaca, jedno navalno i jedno zapovjedno vozilo. Kažu kako na ovakve intervencije idu samo dva ili tri puta na godinu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • maryvkci 30.08.2010.

    5 vatrogasaca s 2 vozila??? Bože kao da gori zgrada!!!! hahaha

  • Zeljk0 30.08.2010.

    a klupicu nabavio Holding..........

  • eurodiesel 30.08.2010.

    Mater je sigurno čitala Gloriju ili klafrala sa prijateljicom o posljednoj epizodi Dona Barbare!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare