To je to što me zanima!

Opasno onečišćenje: Stanovnici Slavonskog Broda jedva dišu

Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka
Vidi originalni članak

Punih osam sati, u noći od ponedjeljka na utorak, stanovnici Slavonskog Broda i okolice opet su disali na škrge. Po podacima udruge EkoIntegral, koja redovito prati situaciju u vezi onečišćenja zraka prouzročenih otrovnim plinovima i česticama iz prekosavske Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, situacija se gotovo otela kontroli. Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka na području grada Slavonskog Broda i okolice. 

Tako je u ponedjeljak oko 18 sati izmjerena najveća satna koncentracija od čak 261,6 miligrama na m3, koncentracije mjerene u šest sljedećih sati iznosile su oko 250 miligrama/m3, a u 1 sat iza ponoći 160 miligrama/m3. Usporedbe radi, granična vrijednost otrovnih lebdećih čestica na godišnjoj razini je 25 miligrama/m3, što znači da je osam sati mjerena koncentracija lebdećih čestica bila čak 10 puta iznad granične vrijednosti na godišnjoj razini.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • stoposto hrvat 07.09.2016.

    Treba Zagreb preselit u brod nek dišu ovaj zrak i brzo bi Bandić to riješio...ne bu mikija niko jebal

  • ružoman 06.09.2016.

    E pa nek građani izabiru sad na izhorima ako i ovi sto dođu ne krenu rijesavati te probleme e onda građani ako zaista zelite imati sve dobro uzime stvar u svoje ruke i nemojte vise sutjeti i dozvoljavati da vas kradu i lažu. ...

  • VTI 06.09.2016.

    Tko im prodaje naftu?! Janaf?! Lako ovi nasi HDZ SDP I ostali to mogu rijesiti... Ali ne zele... Lova je u pitanju... Njih nije briga za ljude i zdravlje... Ima ventil koji vodi naftu preko Save 5km od centra Slav. Broda.. Samo ga netko od njih treba zavrtit..

Komentiraj...
Vidi sve komentare