To je to što me zanima!

Opasnosti 'Crnog petka': Neki se kupci osjećaju prevarenima

'Crni petak'  izazvao je gužve u trgovačkim centrima, mnogi su potrošili i više nego su planirali, ali ima i kupaca koji se osjećaju prevarenima. Na opasnost nepoštene trgovine upozorava i Ministarstvo gospodarstva
Vidi originalni članak

Velika sniženja povodom Crnog petka privukla su kupce u trgovine diljem zemlje. Zbog popusta od 30 do 80 posto mnogi su se kući vraćali s gomilom vrećica u rukama i potrošili i više nego su planirali, a tek počinje blagdanska šoping groznica. Zato oprez nije na odmet, jer nisu svi kupci zadovoljni, ima i prevarenih, javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BLACK FRIDAY ‘Tipkovnicu sam kupio za samo 300, umjesto za 700 kuna...’

Da bi informirali potrošače i spriječili nepoštenu trgovinu, iz Ministarstva gospodarstva organizirali su "Kavicu s građanima" na kojoj su se mogli dobiti stručni savjeti što učiniti u slučaju prijevare.

Domaćin Kavice bio je ministar gospodarstva Darko Horvat. Najavio je kako će izmjenom zakona o zaštiti potrošača savjetodavna tijela morati prolaziti edukacije kako bi što više pomogli i kupcima i trgovcima.

"LUDA" SNIŽENJA Masovna sniženja na Crni petak: "Planuo" je i karfiol

A problema je imao i sam, kaže ministar.

- I do trenutka dok nisam bio ministar, pisao sam pritužbe i reklamirao. Je li upalilo? Nekad da, nekad ne - kaže ministar.

ANDREA TINTOR: 'Crni petak' je zapravo test koliko impulzivni možemo biti

Pritužbe treba pisati, ali i regulirati zakon, poručuju i iz udruge za zaštitu prava potrošača.

Savjet koji daju je jednostavan: 'Dobro promislite i kupujte oprezno'.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Ork24 25.11.2018.

    Zna se kada ce biti crni petak ili c. vikend . Slikajte proizvod koji vas zanima sa istaknutom cijenom. Radili su isto i u susjednim nam evropskim zemljama. Postalo je kaznjivo ! Savjet je bio da se koji tjedan prije snizenja, predboziçnih, ljetnih i inih, artikal fotografira sa cijenom pa ako na snizenju bude ista cijena treba poslat i slike i prijaviti trgovinu.

  • baegnian 25.11.2018.

    Laž i prevara.

  • 25.11.2018.

    Prvenstveno, to su američke fore. Gdje na brutalan tv bude popust 80%. Kod nas sam vidio relativno male popuste, ništa tog tipa. Drugo, niti u članku piše tko je koga i kako prevario, niti šta ministarstvo točno kaže. Koja je poanta članka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare