To je to što me zanima!

Opečene bebe još se bore za život, hitno su ih krstili

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Preživjele bebe imaju opekline na 40 do 75 posto tijela, a oštećeni su im dišni putevi. O bebama se u svakom trenu brine tim od 25 specijalista
Vidi originalni članak

Rumunjski liječnici još se bore za živote sedam beba koje su opečene u požaru bolnice u Bukureštu u ponedjeljak. Svima je opečeno od 40 do 75 posto tijela te su im oštećeni dišni putevi, rekao je liječnik Dan Enescu, upravitelj dječje bolnice Grigore Alexandrescu. Četiri bebe su preminule nakon požara. Trenutno o ozlijeđenim bebama u svakom trenutku brine najmanje 25 liječnika, rekao je Enescu za CNN. Deset specijalista iz Izraela dobrovoljno je pristiglo kako bi pomogli u liječenju, a svećenik je krstio sve preživjele bebe.
Djeca su bila na jedinici intenzivne njege bolnice Giulesti kad se zapalio kabel klima uređaja iza drvenog ormara. Kabel nije bio pravilno postavljen i izoliran, stoji u izvještaju istražnog suca. Tužitelj kaže da je vatra lagano gorjela sat vremena prije no što je itko od medicinskog osoblja ušao u prostoriju, iako je s bebama stalno trebala biti medicinska sestra. Dežurna sestra rekla je da je otišla na zahod, no koliko se tamo zadržala otkrit će nadzorne kamere. Istraga se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Determinator 18.08.2010.

    krštenje će ih spasit?!

  • vemi 18.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • pcelicamaja 18.08.2010.

    Ja bi ih sve kaznila,al dzaba sad kazne kad nema beba a i te su kriticno samo da one budu dobro,ne daj Boze nikom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare