To je to što me zanima!

Operacija: Američki vojnici i tenkovi na granici s Rusijom!

To je najnoviji odgovor Rusiji koja bi, boje se zapadni stručnjaci, mogla eventualno početi invaziju na baltičke zemlje. Strahuje se da Putin želi stvoriti "Sovjetski savez 2.0"
Vidi originalni članak

Četiri američka tenka M1A2 Abrams i 15 borbenih vozila Bradley stigli su u ponedjeljak u Estoniju u sklopu NATO-ove operacije Atlantic Resolve (Atlantska odlučnost).

To je najnoviji odgovor Rusiji koja bi, boje se zapadni stručnjaci, mogla eventualno početi invaziju na baltičke zemlje. Stručnjaci strahuju da ruski predsjednik Vladimir Putin želi stvoriti "Sovjetski savez 2.0" i vratiti Rusiju na međunarodnu političku scenu, piše Daily Star. 

- Atlantska odlučnost je dokaz kontinuirane predanosti SAD-a kolektivnoj sigurnosti putem niza akcija osmišljenih tako da uvjere saveznike u NATO savezu i partnere, da je Amerika predana trajnom miru i stabilnosti u regiji, u jeku ruske intervencije u Ukrajini - piše u priopćenju američkog ministarstva obrane. 

Idi na 24sata

Komentari 252

  • Zoka Kazo 08.02.2017.

    eto Rusiju ce zaustaviti desetak tenkova i 10 000 vojnika...pa nije Rusija Lihtenstajn...kad krenu krenuce sa 5000tenkova i 2 miliona vojnika najmanje odma ce okupirati to za 48h... a kao drugo eto Rusiji je bas do toga da ide okupirati neki baltik i slicno...Rusija ne treba balitik ni ti bilo sta..Rusija sama je skoro 4 puta veca od cijele Evrope...pa onda ti vidi kolika je Rusija, a kolika Evrope...i sad ce bas Rusi napadati neki Baltik nebitan..i rizikovati neke sukobe sa NATO-m radi nicega...napasce ih onda kad oni napadnu Rusiju..a ljudi zive u miru u svojoj zemlji dok SAD i NATO opkoljavaju Rusiju..i ako su potpisali dokument da nece se siriti prema Rusiji,ali eto to vam je EU i SAD...pa im ti vjeruj..

  • Zagi_Dr 08.02.2017.

    Iz Rusije u ratu su svi izašli kao gubitnici, od Napoleona do Hitlera, a netrebamo govoriti kakvu armiju je imao Hitler a kako naoružana je bila tad Rusija! Pametnom dosta, ali u EU nema pametnih političara da vide kako nas se ovdje samo iskorištava za USA ciljeve, zato smo sad u EU pred raspadom

  • cimerrr 08.02.2017.

    Trump im pomrsio račune,pa sada ekipa iz NATOa divlja po Europi. Neće dugo,vrlo brzo će im Trump smijeniti svu vodeću garnituru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare