To je to što me zanima!

Operirana curica s osam udova prvi put u javnosti

Lakshmi će morati na još jednu operaciju kako bi se korigirala njezina stopala, kazali su liječnici, ali taj će zahvat pričekati dok se dijete ne oporavi
Vidi originalni članak

Dvogodišnja indijska djevojčica, rođena s dva para ruku i nogu, pojavila se u javnosti prvi put nakon operacije kojom su joj uklonjeni suvišni udovi. Lakshmi Tatma (2), koja je ime dobila prema hinduskoj božici bogatstva, pojavila se na konferenciji za novinare u očevu naručju.
 - Sretan sam što mogu objaviti da će danas biti otpuštena s intenzivne njege - kazao je dr. Sharan Patil, voditelj 30-članog liječničkog tima koji je operirao djevojčicu, te dodao da se dijete dobro oporavlja. Operacijom, koja je trajala nešto više od 27 sati, maloj su Indijki uklonjeni dijelovi njezine blizanke bez glave, koja se u maternici nije uspjela razviti ni odvojiti i ostala je s njom spojena u području zdjelice. Taj vrlo rijedak slučaj naziva se parazitskim blizancem. Osim što su morali ukloniti suvišne udove, liječnici su morali ukloniti i višak unutarnjih organa te korigirati deformirani Lakshmin kostur. Lakshmi će morati na još jednu operaciju kako bi se korigirala njezina stopala, kazali su liječnici, ali taj će zahvat pričekati dok se potpuno ne oporavi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bbatinov 13.11.2007.

    Neka joj Bog da snage da se dobro oporavi i nakon druge operacije i da raste kao i svako drugo dijete

  • prizemlje 13.11.2007.

    hvala Bogu i medicini

Komentiraj...
Vidi sve komentare