To je to što me zanima!

Opet izbori u Belišću? Sada se HDZ žali na niz nepravilnosti

U Belišću su u nedjelju ponovljeni izbori za gradonačelnika, a pobijedio je HDSSB-ovac Dinko Burić. Iz stožera poraženog Dinka Huisa žale se na niz nepravilnosti
Vidi originalni članak

U Belišću su u nedjelju ponovljeni izbori za gradonačelnika, a pobijedio je HDSSB-ovac Dinko Burić. Izborni stožer gubitnika izbora, HDZ-ovca Dinka Huisa, priopćio je da je na izborima bilo niz nepravilnosti. Tvrde da su promatrači HDSSB-a vršili pritisak na birače pa su rezultati izbora, kako tvrde, upitni. Građanima koji su upoznati s nepravilnostima poručili su da se jave nadležnim organima, odnosno Županijskom ili Gradskom izbornom povjerenstvu.

U priopćenju objavljenom na Facebooku HDZ-ovci su poručili kako su iznenađeni i GONG-om. Kažu da su predstavnike GONG-a u više navrata obavještavali što se događa, te smatraju kako su obavezno morali nadgledati jedine ponovljene izbore u državi.

U utorak poslijepodne će Dinko Huis će uložiti prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu, piše HRT.

Burić na kraju imao 40 glasova više

Inače, u prvom izbornom krugu Dinko Burić (HDSSB) je osvojio 42,59 posto glasova, a Dinko Huis 31,71 posto. Huis je u drugom krugu odnio pobjedu s četiri glasa prednosti nakon čega je HDSSB uložio prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu. 

Ponovnim prebrojavanjem utvrđeno je da je Huis pobijedio samo s glasom više, a nakon žalbe HDSSB-a Ustavni sud je poništio izbore na dva izborna mjesta i ponovljeni su u nedjelju. 

Dinko Burić je osvojio 40 glasova više od Huisa i postao gradonačelnik. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • funky_boy 19.06.2013.

    onaj deda pastir što je vidio NLO,e taki su vam buričevi glasači,malo vide pa ne vide,malo čuju pa ne čuju,na kraju ustavni sud odlučuje umjesto tih polupismenjaka...ajmo jovo nanovo

  • ZlajaOs 19.06.2013.

    Ivić - kerempatak s malo više izraženim ušima, sigurno je nesretan, pa ajmo braćo još jednom......

  • mariocalabrese 18.06.2013.

    Obdva Otiraca poslat u tri macke piterine, nedajte da vas zahebavaju ta dva majmuna iz hebeno lopovskih stranaka!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare