To je to što me zanima!

Opet poskupljuje gorivo: Vlada razmatra dodatna poskupljenja i na pumpama na autocestama?

Prema neslužbenim informacijama, rast će cijene benzina i dizela, dok će plavi dizel ostati na istome. Vlada bi u ponedjeljak trebala objaviti i službene cijene koje će na snazi biti od utorka
Vidi originalni članak

Gorivo ponovno ide gore. Kako RTL Danas neslužbeno doznaje, benzin i dizel će od utorka poskupjeti za četiri centi, dok će plavi dizel ostat na stoj cijeni. 

Prema sadašnjoj Uredbi Vlade, litra benzina iznosi 1,40 eura, dizel 1,30 eura, a litra plavog dizela košta 80 centi. 

No, to nije jedino povećanje cijena koje bi moglo zahvatiti vozače. RTL Danas neslužbeno saznaje i da Vlada razmatra dodatno povećanje cijena goriva na benzinskim postajama na autocesti. 

SJEDNICA VLADE Primorac: 'Snižavamo trošarine na dizel, benzin i lož ulje za razdoblje od iduća dva tjedna'

Vlada je posljednji put održala telefonsku sjednicu oko Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata prije skoro dva tjedna, što znači da Uredba uskoro ističe te bi se Vlada trebala oko svega oglasiti u ponedjeljak. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Matej22☮ 03.07.2023.

    Litra ( proljetos) litra benzina u Austriji na autocesti 2.07 halo ?! Dođemo do Njemačke sišli s autoceste 1.48 litra benzina...Par dana poslije došli do Hrvatske razlika u punom tanku u Hrvatskoj i Austriji skoro 40 € ...A onda se sjetimo razlike u plaćama...Jbg...No opet nas kradu jer imate prave cijene dizela bez marži i uzimanja države ...Ono litra je realno oko 4 kn možda...A to ćemo imati nikad ..

  • 03.07.2023.

    Eto vam vas ADZ , pa sta se mislili kad maknu prirez i daju povisice da nece negdje dalje to namiriti . Pljacka i otimacina idu dalje . Franjo , Slobo i doticna gospoda zaratila da naprave si drzavice koje ce njima i njihovima osigurati lagodan zivot . Place mi se kad vidim za sta je narod ginio i zbog koga i cega smo izgubili rodbinu , prijatelje u ratu

  • i.hun 03.07.2023.

    A kao skinuli su trošarinu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare