To je to što me zanima!

Lokaliziran požar kod Šibenika: Gorjelo u nepristupačnoj šumi

Gorjelo je u borovoj šumi na području Dubravica, odnosno Graova. S obzirom da je riječ o borovoj šumi na nepristupačnom terenu,  tražila se pomoć zračnih snaga, rekao je zapovjednik šibenske JVP Volimir Milošević...
Vidi originalni članak

U četvrtak oko 15 sati planuo je požar na području Dubravica u blizini Nacionalnog parka Krka. Prema najnovijim informacijama požar je lokaliziran.

- Gori u borovoj šumi na području Dubravica, odnosno Graova. Obzirom da je riječ o borovoj šumi na nepristupačnom terenu,  traži se pomoć zračnih snaga - rekao je zapovjednik šibenske JVP Volimir Milošević za Sibenik.in.

Vatrogascima su u pomoć u gašenju požara u Dubravicama došla dva kanadera, a na terenu su bila 23 gasitelja s 9 vozila.

Iz MORH-a su izvijestili da su na gašenju požara u Dubravicama angažirana dva kanadera, te da im u pomoć dolazi i airtractor koji se nalazi u protupožarnom izviđanju.

Podsjetimo, 27. srpnja buknuo je požar također u okolici Šibenika, u mjestu Dubrava. Bio je to najveći požar ove sezone. Preko 200 vatrogasaca borilo se cijelu noć s vatrenom stihijom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Posebno je teško bilo u zaseocima Lugovići i Mihaljevići u Bilicama te Slavice, gdje su, za svaki slučaj, evakuirali mještane i prebacili ih u osnovnu školu. Nakon požara ostalo je 900 hektara izgorene šume.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • hadred18 09.08.2019.

    Jel to bila opet M.J (53) koja je prije dvije godine zapalila požar, kao i ono prije tjedan dana?

  • Cipelcug 08.08.2019.

    Opet je netko prikuril.

  • 08.08.2019.

    Ziher se vepar igra s upaljacima

Komentiraj...
Vidi sve komentare