To je to što me zanima!

Opet požar vozila, ovaj put kod Imotskog: Parkirano teretno vozilo u potpunosti je izgorjelo

U posljednjih desetak dana gotovo svakodnevno stižu vijesti o vozilima u plamenu diljem Hrvatske. Prvo u Osijeku za Uskrs, zatim na Cresu, u Solinu, Poreču...Najnoviji požar dogodio se kod Imotskog...
Vidi originalni članak

Još jedan požar na vozilu, ovoga puta u Glavini Donjoj kod Imotskog. PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je požar buknuo na parkiranom teretnom vozilu oko 4 sata ujutro. Požar je ugašen, a vozilo je u potpunosti izgorjelo. Okolnosti požara bit će poznate nakon što policija obavi očevid.

Gorjeli auti i u Poreču, Osijeku...

U utorak oko 3 sata ujutro dva automobila automobila izgorjela su u Žbandaju kod Poreča. Automobili pulskih registarskih oznaka u potpunosti su izgorjeli s time da se jedno vozilo nalazilo u dvorištu, dok je drugo bilo parkirano na cesti. Upravo iz tog razloga sumnja se da je požar podmetnut, a neslužbeno se doznaje da je u požaru nastala manja materijalna šteta i na obližnjem ugostiteljskom objektu gdje je puklo staklo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ponedjeljak ujutro je u Splitu planuo automobil marke Smart, u Papandopulovoj ulici. Smart je u vlasništvu pjevača grupe Dalmatino, a očevidom je utvrđeno kako je riječ o tehničkom kvaru vozila. Požar je zahvatio i četiri druga vozila parkirana u blizini, a srećom nastala je tek materijalana šteta.

Automobil je za Uskrs gorio i u Osijeku, i to su ga zapalili poznatoj sutkinji, a počinitelj je uhvaćen. Radi se o 37-godišnjem susjedu sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač.

Sudac istrage osumnjičeniku je odredio jednomjesečni istražni zatvor, što je predložilo osječko Općinsko državno odvjetništvo s ciljem da se spriječi ponavljanje istog kazneno djela ili još težeg, izvijestili su sa Suda ne navodeći identitet okrivljenika i sutkinje.

Palio aute na Cresu

Na Cresu je u prošlu srijedu bilo opsadno stanje jer su gorjela vozila policajaca, a jedan od njih pripada i policijskom načelniku. U manje od 24 sata nakon paleža automobila dvojice policajaca iz Cresa, policija je uhitila osobu (63) koja se dovodi u vezu s ovim događajem.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija ga osnovano sumnjiči da je za počinjenje kaznenog djela uporabio lakozapaljivu tekućinu koju je potom potpalio otvorenim plamenom. S namjerom izazivanja požara nešto prije ponoći 11. travnja izazvao je prvi požar na vozilu marke Mahinda, na kojem je došlo do zapaljenja prednjeg dijela vozila i motora. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na 53.000 eura.

Nakon što se udaljio s mjesta događaja, ponovo je 12. travnja oko 4 sata ujutro na jednak način izazvao drugi požar na stražnjem dijelu vozila marke Škoda, koji je potom zahvatio cijelo vozilo, a  zatim se proširio na još dva vozila parkirana u blizini, marke Suzuki i BMW.

Gorjelo i u Splitu i Solinu

Gorio je automobil i u Splitu, i to onaj od državnog inspektora. Ministar Božinović je kasnije potvrdio da ovi paleži nisu povezani sa službenim dužnostima vlasnika.

Osim toga, i prošli četvrtak gorio je automobil u Solinu. Na osobnom automobilu Škoda Fabia izbio je požar oko 5.45 sati u Ulici Don Lovre Katića u Solinu, izvijestila je tad policija. Vlasnica auta imala je dva bivša partnera koja se povezuju sa splitskim podzemljem. Više o tome pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare