To je to što me zanima!

Opet skinuli ćiriličnu ploču s Prekršajnog suda u Vukovaru

Iako je na zgradi više ploča, nepoznati počinitelj skinuo je samo onu dvojezičnu ploču za Prekršajni sud. Ploče su postavljene prije nekoliko dana na više zgrada
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelj opet je noćas skinuo dvojezičnu ploču s Prekršajnog suda u Vukovaru, piše Večernji list. Na zgradi je više ploča, a skinuta je samo ta jedna, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Đigumović

Ploče s dvojezičnim ćiriličnim natpisima postavljene su prije nekoliko dana na zgrade u kojima se nalaze Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo, te Županijski, Općinski i Prekršajni sud.

U Vukovaru su postavili nove dvojezične ploče, sada jeftinije

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Vesna Markota 27.10.2013.

    − Učinjene su dvije pogreške. Za vrijeme Račanove Vlade, kad sam još Tomac bio u SDP-u bio je protiv toga, učinjena je pogreška time što je ublažen kriterij za dvojezičnost. S europskih 50 posto za dvojezičnost, postotak je smanjen na trećinu. Tada smo govorili i o Vukovaru, gdje bi mogao nastati problem, ali rečeno je − ma to se nikada neće dogoditi. Druga je velika pogreška kad su HDZ i HSPAS donijeli odluku i promijenili Statut jer su i oni, kao i sadašnja vlast, obezvrijedili žrtvu Vukovara i nisu vodili računa o tome da ondje žive ljudi koji još traže svoju djecu, da je za njih ćirilica simbol okupacije, a ne obično pismo.

  • saki012 26.10.2013.

    vukovarsko SREMSKA?!?! kao da mi na putokazu napisemo Bijeligrad ... smijesno

  • ŽaklinaTražim Te 26.10.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare