To je to što me zanima!

Opet tužba za Gazdu: U SAD-u ga prijavio još jedan investitor

Ovo je prva tužba od zapadnih fondova. Velika većina njih je pristala financirati ponovno Agrokor pod izvanrednom upravom, ali ne svi. Agrokor i Todorića su već stisnuli i s istoka
Vidi originalni članak

Jedan od mnogih fondova koji su investirali u Agrokor podnio je tužbu protiv toga koncerna i Ivice Todorića za lažno prikazivanje podataka na sudu u New Yorku. Večernji list, koji je prenio informaciju, nije objavio ime fonda.

- Dokumentacija je predana, a Agrokor tuže zbog lažnog prikazivanja stanja. Kako je Ivica Todorić još vlasnik Agrokora, to se odnosi i na njega - citirao je Večernjak pravnika koji je upućen u slučaj.

Ovo je prva tužba od zapadnih fondova. Velika većina njih je pristala financirati ponovno Agrokor pod izvanrednom upravom, ali ne svi. Agrokor i Todorića su već stisnuli i s istoka. Ruski Sberbank podnio je kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog lažnog prikazivanja podataka u trenutku u kojem su oni odobrili kredit od 100 milijuna eura. Sberbank nije našao ni zajednički jezik s Vladinim povjernikom za Agrokor Antom Ramljakom. Oni pokušavaju svim pravnim sredstvima u susjednim državama plijeniti imovinu Agrokora, što je u Hrvatskoj zabranjeno posebnim zakonom. Srbija im je dala za pravo u tužbama, a u Sloveniji su zaplijenili Todorićev udio u Mercatoru. Pitanje je hoće li se ispuniti i neslužbene najave da bi ta moćna ruska državna banka mogla tužiti i Hrvatsku zbog donošenja “lexa Agrokor”, kojim je spriječena naplata potraživanja i stečaj nekad moćnoga koncerna.     

Idi na 24sata

Komentari 101

  • DraženMuhvić 11.09.2017.

    Dok nam država propada, oni nas zabavljaju pločama i pozdravima...

  • Herzog(315178) 10.09.2017.

    Treba ga uništiti do temelja isto kao što je i on uništavao druge !

  • Voltaire_ 10.09.2017.

    Nema problema za gazdu , mecenu HDZ - a sve ce to pozlatiti Hrvatski narod ):

Komentiraj...
Vidi sve komentare