To je to što me zanima!

Opkoljeni sirijski gradovi brzo će dobiti humanitarnu pomoć

Humanitarne agencije dobile su dopuštenje sirijske vlade da dopreme pomoć u tri opkoljena grada čiji stanovnici navodno umiru od gladi, priopćio je Crveni križ
Vidi originalni članak

Humanitarne agencije dobile su dopuštenje sirijske vlade da dopreme pomoć u tri opkoljena grada čiji stanovnici navodno umiru od gladi, priopćio je u petak Crveni križ. 

"Jučer smo dobili dopuštenje za ulazak u Madaju, Fouu i Kefraju", rekao je Pawel Krzysiek, glasnogovornik Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) za agenciju DPA.

Ujedinjeni narodi priopćili su u četvrtak da je sirijska vlada spremna dopustiti dolazak pomoći, ali su spomenuli samo Madaju.

Madaja, grad pod kontrolom pobunjenika koji se nalazi oko 25 kilometara sjeverozapadno od prijestolnice Damaska, pod opsadom je snaga odanih predsjedniku Bašaru al Asadu od srpnja. Stanovnici su pothranjeni i gotovo da nemaju lijekova i goriva, navode humanitarne agencije.

Foua i Kefraja, gradovi pod kontrolom režima u sjeverozapadnoj pokrajini Idlibu pod opsadom su oporbenih snaga od travnja.

Krzysiek je izjavio da će doprema pomoći trima gradovima početi najranije u nedjelju.

"Konvoj pomoći je ogroman. Moramo pripremiti logistički dio", kazao je.

"To će biti zajednička operacija s agencijama UN-a i sirijskim arapskim Crvenim polumjesecom", dodao je on.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 08.01.2016.

    Ti ljudi jednostavno su rođeni na krivom mjestu u krivo vrijeme, nije im lako nimalo :/

  • arwin 08.01.2016.

    Obzirom su talibani u Siriji očito pred uništenjem za očekivati je nove valove izbjeglica prema Njemačkoj. Kako kod Assada imaju status domačih izdajnika šansu za buduči život će morati potražiti kod onih koji su ih nagovorili na pobunu ili kod njihovih slugu.

  • škver 08.01.2016.

    sramota ljudske vrste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare