To je to što me zanima!

Opljačkali banku u Sarajevu: Ubili su prolaznika na biciklu

Nakon pljačke poslovnice Raiffeisen banke razbojnici su zapucali i ranili slučajnog prolaznika, biciklistu. Iako mu je pružena prva pomoć, biciklist je ubrzo preminuo
Vidi originalni članak

Nepoznati razbojnici s automatskim puškama i pancirkama opljačkali su u četvrtak ujutro Raiffeisen banku u Sarajevu, u naselju Ilidža. Nakon pljačke pobjegli su automobilom prema izletištu Stojčevac, a prilikom bijega zapucali su i ranili biciklista. Biciklist je ubrzo preminuo, potvrdio je Irfan Nefić, glasnogovornik policije MUP-a kantona Sarajevo, javljaju mediji u BiH.  

- Liječnik je konstatirao smrt nešto poslije 9 sati - rekao je Nefić. Trenutno nisu poznate informacije o identitetu i starosti stradalog, piše Klix.ba.

Prema riječima svjedoka, dva pljačkaša izašla su iz banke naoružani automatskim puškama i ušli u automobil koji ih je čekao ispred. U automobilu ih je čekao vozač. Jedan od pljačkaša navodno je izrazito visok. 

Nadugo potom, zapalili su automobil i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Policija traga za pljačkašima, a u potjeru su se uključili i pripadnici specijalnih jedinica MUP-a KS.

Ujutro opljačkana još jedna poslovnica Raiffeisen banke

U četvrtak ujutro, oko 9.10 sati opljačkana je još jedna poslovnica Raiffeisen banke u Sarajevu, i to u općini Hrasno.

No, nedugo nakon pljačke, policija je uhitila pljačkaša. Kod njega su pronašli pištolj. U ovoj pljački nije bilo ozlijeđenih, javlja Klix.ba. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • navrhbrdavrbamrda 05.11.2015.

    Za banku me cisto bk ali ubit jadnog lika na bajku je previse!!

  • istri 05.11.2015.

    KAD BI NA PRAVO MJESTO BIJO PRAVI COVJEK kojeg najradze ga proglasite diktatorom tih s....a nebi bilo.ali sto mozemo kad narod ne razlikuje sposobnog od diktatora onda glasa za razne lopove i nesposobnjake i ne vidi sto jedno nosi i sto drugo.

  • MI-MA 05.11.2015.

    Banke pljačkaju narod a banditi pljačkaju banke. U biti oni su isti samo što bankari kulturnije pljačkaju, bez oružja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare