To je to što me zanima!

Opljačkali poštu, a novac uložili u 'poboljšanje posla'

Četvorica muškaraca opljačkala su prije dva i pol mjeseca poštu u Čepinu i odnijela 300.000 kuna. Jedan od lopova je vojnik HV-a, a jedan zaštitar
Vidi originalni članak

Policija je u četvrtak, dva i pol mjeseca nakon razbojstva, uhvatila i privela istražnom sucu četvoricu pljačkaša (23, 23, 24 i 30) poslovnice Hrvatske pošte u Čepinu. U kući najstarijeg pljačkaša policija je pronašla i oduzela novac, crnu kukuljicu, četiri automatske puške, pištolj, četiri replike automatskog i poluautomatskog oružja te oko 500 metaka različitih kalibara. Kod 23-godišnjaka, koji je s najstarijim bio u pošti, također su pronašli novac, kod drugog 23-godišnjaka repliku automatskog oružja, a kod 24-godišnjaka novac. Policija je u njihovim domovima ukupno pronašla 16.000 kuna, dok je jedan od pljačkaša, koji inače radi kao zaštitar u banci, u toj banci u sefu pohranio 100.000 kuna.

NIJEDAN PLJAČKAŠ NEMA DOSJE
Policija je ustvrdila da su dvojica osumnjičenih maskirani ušli u poštu te uz prijetnju puškom i pištoljem od 47-godišnje djelatnice ukrali 300.000 kuna. Nakon toga su pobjegli. Bili su odjeveni u maskirna odjela, a na glavama su imali crne kukuljice. Jedan od osumnjičenih se nalazio u blizini pošte i pazio, dok je četvrti čekao pored automobila spremnog za bijeg. Policija nijednog od osumnjičenih nije vodila u svojoj evidenciji zbog evenutalnih ranije učinjenih krivičnih djela.

PLJAČKA POŠTE BILA ZA VJEŽBU
Međutim, ova pljačka im je trebala poslužiti kao vježba za buduće slične poduhvate. Naime, dio ukradenog novca su "uložili" u kupovinu superkvalitetnih replika suvremenog oružja, te u knjige poput "Veleumovi kriminala", "Prijevare i krivotvorine" te "Ubojice".



PLJAČKAŠ JE VOJNIK HRVATSKE VOJSKE

Oni su ovom pljačkom pokrpali svoje financijske dubioze, a razvidno je da su kanili nastaviti s istim aktivnostima. Prvi put se u nekoj od pljački susrećemo s vrhunskim replikama jurišnih pušaka s prigušivačima - kažu u policiji. Jedan od pljačkaša je bio toliko drzak da je vrlo brzo nakon pljačke bez ijednog legalnog papira otvorio kafić "Calypso" u Čepinu. Njegov bratić, koji je također sudjelovao u pljački, je vojnik Hrvatske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • veci12 11.03.2013.

    kao prvo te replike su kupljene nakon toga,osobno sam sudjelovao u tome,a pare još čuvam :)uskoro će van moj kolega..o daaa

  • dkasmile 09.04.2010.

    bit će toga sve više!

  • be yourself 09.04.2010.

    Kreteni, trebali su prvo pročitati te knjige pa onda pljačkati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare