To je to što me zanima!

Opljačkali staricu: Zavezali ju za krevet i ukrali novac i nakit

Starici Zorki Miošić (81) iz Brista pljačkaši su vezali ruke i noge, te su joj ljepljivom trakom zalijepili usta i nos. Zavezana je ostala do jutra kada ju je spasio susjed
Vidi originalni članak

U nedjelju, oko 1.30 sati, čula sam neko klapanje. Zaključala sam kuću. Čim završe vijesti ja idem leći. Oko 3 sata su se vratili i ušli mi u kuću. Bila su dvojica. Napali su me, gušili i opljačkali, kaže Zorka Miošić (81) iz Brista koja živi sama.

Kad je čula kako škripi parket u hodniku, starica je odlučila provjeriti tko joj se mota po kući.

- Nisam u tom trenutku mislila tko bi mogao biti. Ljudi su cijeli život dolazili kod mene u svako doba dana. Upalila sam svjetlo i provirila kroz vrata sobe i vidjela jednoga od pljačkaša. On je odmah ugasio svjetlo. Skočio je na mene, začepio mi usta i nos. Drugi je vikao da mi veže noge i ruke, prepričava starica kojoj su uzeli oko 2.000 kuna i nakit iz kuće. S nje su otrgnuli lančić i dva prstena. Ljepljivom trakom su joj zavezali usta i nos, te ruke i noge. Ostala je tako na krevetu do jutarnjih sati - priča starica.

- Srećom mi je nos curio pa je to nekako odlijepilo traku s usta. Počela sam dozivati susjeda koji je došao i spasio me, kaže ona.

Prevezena je u bolnicu u Ploče gdje su joj utvrđeni podljevi po licu od traka, te napuklo rebro. Trenutno se nalazi kod sina i nevjeste, ali uskoro planira natrag u svoju kuću.

- Blizu sam, svega 150 metara odavde. Ne bojim se. Samo neka nađu napadače pa ću ja s njima porazgovarati, zaključuje hrabra starica dodajući kako je vidjela lica napadača koji su, po njenim riječima, stariji od 45 godina.

U Bristu su iste večeri opljačkane još dvije kuće. Radi se o vikendicama u kojima trenutno nitko ne živi.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • pravda na djelu 73 31.01.2012.

    Dao Bog da se pljačkašima osuše obadvije ruke i da umru od raka nakon duuuugo godina mučenja od te zloćudne bolesti....pa sad kad ih uhvate neka im sudac da 2-3 mjeseca pritvora kako to zna biti kod nas u našoj ljepoj korumpiranoj državi gdje lopovi i ratni profiteri imaju sva prava

  • Boy X 31.01.2012.

    Vi gospodo u redakciji trebali bi više kontrolirati komentare nas čitaoca i dati nam mogučnost da mi vas ocjenjujemo.Uvedite rubriku;Ocjenjivanje za rad i komentar vaših novinara koji redovito dobivaju plaču i dijele svoje ocjene nestručno.

  • smuks 31.01.2012.

    koje face idu krasti od starice (81). to nisu lopovi to su obicne pič.. a misle da su lopovi! kada ih ulovi policija,i ako ih uhvati odma pendrekom po leđima dok ne prokunu dan kad ih je mati rodila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare