News

Komentari 80

Opljačkali staricu: Zavezali ju za krevet i ukrali novac i nakit

Opljačkali staricu: Zavezali ju za krevet i ukrali  novac i nakit

Starici Zorki Miošić (81) iz Brista pljačkaši su vezali ruke i noge, te su joj ljepljivom trakom zalijepili usta i nos. Zavezana je ostala do jutra kada ju je spasio susjed

U nedjelju, oko 1.30 sati, čula sam neko klapanje. Zaključala sam kuću. Čim završe vijesti ja idem leći. Oko 3 sata su se vratili i ušli mi u kuću. Bila su dvojica. Napali su me, gušili i opljačkali, kaže Zorka Miošić (81) iz Brista koja živi sama.

Kad je čula kako škripi parket u hodniku, starica je odlučila provjeriti tko joj se mota po kući.

- Nisam u tom trenutku mislila tko bi mogao biti. Ljudi su cijeli život dolazili kod mene u svako doba dana. Upalila sam svjetlo i provirila kroz vrata sobe i vidjela jednoga od pljačkaša. On je odmah ugasio svjetlo. Skočio je na mene, začepio mi usta i nos. Drugi je vikao da mi veže noge i ruke, prepričava starica kojoj su uzeli oko 2.000 kuna i nakit iz kuće. S nje su otrgnuli lančić i dva prstena. Ljepljivom trakom su joj zavezali usta i nos, te ruke i noge. Ostala je tako na krevetu do jutarnjih sati - priča starica.

- Srećom mi je nos curio pa je to nekako odlijepilo traku s usta. Počela sam dozivati susjeda koji je došao i spasio me, kaže ona.

Prevezena je u bolnicu u Ploče gdje su joj utvrđeni podljevi po licu od traka, te napuklo rebro. Trenutno se nalazi kod sina i nevjeste, ali uskoro planira natrag u svoju kuću.

- Blizu sam, svega 150 metara odavde. Ne bojim se. Samo neka nađu napadače pa ću ja s njima porazgovarati, zaključuje hrabra starica dodajući kako je vidjela lica napadača koji su, po njenim riječima, stariji od 45 godina.

U Bristu su iste večeri opljačkane još dvije kuće. Radi se o vikendicama u kojima trenutno nitko ne živi.

Najčitaniji članci