To je to što me zanima!

Opljačkali su Papinu maslinu: Lopovi su je obrstili preko noći

Kaštela: Maslinu u Biblijskom vrtu je blagoslovio papa Ivan Pavao II. I u vrijeme najvećih suša ona je rađala. Lopovi su odnijeli više od 40 kilograma zrelih maslina
Vidi originalni članak

Grane su bile do poda, odlično je rodila. Ali netko je došao i napunio vreće kako bi od ploda, vjerojatno, napravio ulje, kazala je Ivna Bučan, voditeljica i osnivačica Biblijskog vrta iznad Kaštela.

U Biblijskom vrtu Svetišta Gospe od Stomorije raste 110 biljaka koje spominje Biblija. Sagrađen je tijekom drugog posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, a svaka biljka i skulptura vodi kroz neku biblijsku predaju. O njemu se brine istoimena udruga i bratovština. Nema čuvara ni ograde. Članovi udruge i bratovštine znaju obrati Papinu maslinu i napraviti tzv. Biblijsko ulje, koje kao suvenir dijele prijateljima. U vrtu je i mali vinograd kaštelanskog crljenka, roditelja slavne američke sorte zinfandel.

Zaprepašteni su krađom maslina, no nisu tražili pomoć policije.

- Svi su posjetitelji dobro došli, ali molimo da poštuju ovaj prostor, poruku koju nosi. Da čuvaju ovaj vrt, u koji je uloženo toliko truda, vjere i ljubavi - rekao je Tonći Bogić, mladi agronom i član udruge Biblijski vrt.

Legenda kaže da su masline koje je blagoslovio Papa iznimno plodne. Tako od 13 maslinovih stabala posađenih nedaleko jedne od drugih u šumi u Galileji, plodove daje samo ono koje je blagoslovio papa Ivan Pavao II. tijekom posjeta Izraelu 2000. godine.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • zng108 13.11.2012.

    Kada ce taj sveti vrt pozvati sirotinju pa im udjeliti nesto iz vrta da prezive i popovi su se potkovali dobro i okoristili u demokraciji dok je bio tito ziv nisu se smjeli pojaviti nigdje u javnosti

  • prevareni 12.11.2012.

    hmmmm ja mislim da samo degenerik može staviti ovakav naslov.zar je ovo vijest.JEBALA VAS MASLINA

  • HelenaMudric 12.11.2012.

    Ma njih muci kaj su im pobrali POSVECENE MASLINE.....LOL...sad se netko drugi bude posvetil a ne oni....hihihi

Komentiraj...
Vidi sve komentare