To je to što me zanima!

Oporavile su se: Pozlilo im je nakon ronjenja na Mljetu

Prevencije radi: Djevojka (17) prošla je preventivni tretman u barokomori u Splitu. Njezina prijateljica (18) s Malte imala je dekompresijsku bolest. Obje su puštene iz bolnice
Vidi originalni članak

Roneći u Pomeni u Nacionalnom parku Mljet, djevojka (18) s Malte zadobila je dekompresijsku bolest da bi se zatim u utorak i njezina prijateljica (17) požalila na bolove instruktorima pa je i ona stigla do Zavoda za pomorsku medicinu u Splitu.

- Nasreću, studentice su dobro. Starija je odmah puštena, dok je maloljetnica odradila preventivni tretman u barokomori, prenoćila u bolnici te je i ona u srijedu krenula kući – potvrdio nam je Hrvoje Čižmek, predsjednik Društva 20.000 milja, jednog od organizatora biološko-istraživačkog kampa na Mljetu.

- Ovo je incident koji se nije trebao dogoditi. Vjerojatno je u pitanju zdravstveno stanje, nepotpuno zarastanje otvora između dvije strane srca koja se može utvrditi kod svakog trećeg čovjeka i ne uzrokuje nikakve probleme, a samo se u iznimno rijetkim situacijama manifestira kao dekompresijska bolest kod ronioca - rekao je instruktor ronjenja i tehnički ronilac Čižmek.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Uragan_1 25.07.2018.

    Dakle organizator bilo kakvog istraživanja koji uzima djecu 17 i 18 godina za ronjenje oko otoka Mljeta je kompetentna osoba za takve zahvate. Najiskusniji ronioci sa dugim stažom zarona znaju da je Mljet opasan i za njih a kamoli za amatere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare