To je to što me zanima!

Oporba: HDZ-ov nos od Pinokija danas do Tokija!

Ministar Ivan Šuker za rast duga zemlje ponovno je prozvao bivšu koalicijsku vladu. No podsjetili su ga da je HDZ ovoga puta naslijedio samog sebe
Vidi originalni članak

Tijekom rasprave o proračunu, ministar financija Ivan Šuker ni ovoga puta nije propustio priliku da za rast duga zemlje optuži bivšu koalicijsku vladu. SDP-ovac Nenad Stazić ministra je podsjetio da je HDZ ovoga puta naslijedio sam sebe.
- Ne bi me čudilo da na kraju mandata za visoke troškove optužite Vladu Tito-Šubašić - rekao je Stazić. Njegova stranačka kolegica Ingrid Antičević Marinović otišla je još dalje i pozvala vladajuće da za situaciju u zemlji optuže Turke. HDZ-ovce je podsjetila i na 2003. godinu kada je HDZ u kampanji zbog porasta cijena nafte tiskao plakate s Pinokijom.
- On danas ne bi stao na plakat, jer je nos od Pinokia danas do Tokija - rekla je Antičević Marinović. IDS-ov Damir Kajin upozorio je da će Hrvatska za godinu dana biti dužna kao stara Grčka.
- Mi se razbacujemo i kupujemo politički mir. Igramo se pijanih milijardera umjesto da se igramo triježnjenja i kažemo bilo je dosta - rekao je Kajin. Kritike su stigle i iz redova koalicijskih partnera HDZ-a. HSLS-ov Ivan Čehok tako je proračun nazvao korizmenim, te upozorio da napokon počnemo trošiti koliko imamo.
- Ovaj korizmeni proračun nas upozorava da ne možemo živjeti kao age ili begovi i trošiti kao pijani milijarderi. Moramo odrediti u kojim ćemo dijelovima stegnuti remen, a u kojima ćemo ulagati. Do sad smo grickali vlastitu supstancu, rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • had 28.02.2008.

    Cehok nas podsjeca na komunisticke aparatcike koji su gradjanima toliko zatezali remenje da su ih pretvorili u eter.Vrijeme je odtezanja remenja dragi Cehok.

  • DJEVICA 28.02.2008.

    Pa daljnjih 100 godina bit će bivša vlada kriva za sve ono što ne valja. Bivša vlada je kriva to što je bila pre labilna prema političkim nasilnicima.

  • krizantema 27.02.2008.

    coooovjece........cak se vise ni smisljanjem novih lazi ne zamaraju,nego nam serviraju one od proslog mandata.....taj mi suker inace bas onak djeluje seljacki iskreno.covjek ocito ne zna lagat.svaki put il se zajebe il se pukne smijat.il mu jednostavno puca stomak za to ocemo mi povjerovat ili necemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare