To je to što me zanima!

Oporba kontrira: Ulazak u EU Hrvatskoj će blokirati Poljska?

Oporbenjak Dorn želi da se ratifikacija hrvatskog ugovora povežu s ispunjavanjem uvjeta koje treba ispuniti premijer Tusk. Traže referendum za ulazak u eurozonu
Vidi originalni članak

Poljska oporba mogla bi blokirati ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a sve zbog ucjene premijera Donalda Tuska. Konzervativna poljska stranka Solidarna Poljska predložila je nacional-konzervativnoj stranci Pravo i pravda udruživanje,a time bi Tuska bio kompromitiran u EU. 

Za ratifikaciju pristupnog ugovora između Hrvatske i EU u poljskom parlamentu potrebni su glasovi obiju opozicijskih stranaka.

- Solidarna Poljska podržava članstvo Hrvatske u EU. Ali trenutačno postoje važna i važnija pitanja, i u tom je slučaju mogućnost iskorištavanja utjecaja Poljske na politiku EU-a važnija - rekao je oporbeni zastupnik Ludwik Dorn. 

On želi da se ratifikacija hrvatskog ugovora povežu s ispunjavanjem uvjeta koje treba ispuniti premijer Tusk. Oporba traži uvođenje referenduma za ulazak Poljske u eurozonu te dvotrećinsku većinu u parlamentu za ratifikaciju fiskalnog pakta EU-a. 

Dorn ističe da Hrvatska pripada zemljama koje su pod pokroviteljstvom Njemačke te da bi blokada Hrvatske bio udarac na interese Njemačke, piše APA.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • RENCHIYS 25.05.2012.

    Dragi Poljaci,dragi Slovenci......sad se pokažite kao prijatelji......ne dajte nam u EU

  • Ivan-InesZeravica 25.05.2012.

    Zivjela Poljska

  • rezucka 24.05.2012.

    E bilo bi lijepo da nas nitko neče,onda bi političarima pao nos do poda....a mi svi sretni.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare