To je to što me zanima!

Oporba o Polančecu: Ovo vodi prema Ivi Sanaderu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vladimir Šišljagić kaže da je uhićenje Polančeca bilo samo pitanje trenutka i da pitanje je trenutka kada će i sam bivši premijer biti korak do zatvora
Vidi originalni članak
Darinko Kosor, HSLS: Svi ljudi pred zakonom su jednaki, od političara, članova uprava i svih građana. No, ne želimo se miješati u rad pravosudnih tijela.
Željka Antunović, SDP : Neki kažu da ovo uhićenje vodi prema doktoru Ivi Sanaderu. Voljela bih da svako uhićenje vodi prema jednoj drugačijoj Hrvatskoj, poštenim istragama i poštenom suđenju.
Ljubo Jurčić, SDP: Polančecovo uhićenje neće imati negativnog učinka u poslovanju Podravke, ali će imati negativan učinak na radni duh i atmosferu
Vladimir Šišljagić, HDSSB: Ovo je očekivano, bilo je samo pitanje trenutka, a pitanje je trenutka kada će Sanader biti korak do zatvora. No, mislim da su ovo samo predradnje za predstojeće parlamentarne izbore.
Damir Kajin, IDS: Svatko može donijeti pogrešnu odluku, ali onaj tko je uzeo i jednu kunu, treba mu odrezati ruku. Ta borba protiv korupcije je neiskrena i pretvara se u politički obračun iza koje stoji izvršna vlast: i buduća izvršna vlast hapsit će ovu. Ako ga se ne oslobodimo, to politikantstvo državu će odvesti u anarhiju. No, plaši me kako je TV znala za hapšenje, čemu te predstave i kakve su to poruke?
Ivan Drmić, HDSSB: Očito je korupcija koja se odvijala u mandatu Ive Sanadera toliko prisutna u radu Vlade da je to poprimilo razmjere koje je nemoguće više držati pod tepihom. Nadam se da će se istrage nastaviti i utvrditi u čijim je džepovima novac završio. Nadam se da će institucije sav ukradeni novac vratiti u proračun i ublažiti krizu i recesiju. koja je izazvana lopovlukom. Još uvijek očekujem da uz rezanje krakova pred sud bude izvedena i njena glava.
Dragutin Lesar, hrvatski laburisti: Dok god se ne objave razlozi uhićenja i po čijem je nalogu uhićen, možemo samo nagađati da to može biti začin, nafta ili banka. I u ovom primjeru se pokazuje da su podobni za hapšenja samo politički mrtvaci.
Ivan Čehok HSLS: Sve je moguće ako postoji osnovana sumnja da je netko počinio kazneno djelo i svi mogu biti uhićeni.
Nenad Stazić, SDP: Samo uhićenje stvar je pravosuđa i nadam se da će raditi bez političkih pritisaka i utvrditi punu istinu.
Josip Friščić, HSS: Ne znam na što je vezano njegovo uhićenje. A bedastoće su da sam ja nešto znao. Pa da li je netko nešto potpisao, gdje je potpisao i gdje je i kako trgovao dionicama nije znao ni Bajić, a kako bi ja? neka nestaju repovi, neka se pravosuđe bavi svojim poslom i onaj tko je kriv neka odgovara. I neka se to jednom za svagda raščisti.
Radimir Čačić, HNS: Ovo uhićenje nije iznenađenje. Sve te spoznaje što se odlučivalo i radilo u Podravci znali su i Friščić i Sanader i Polančec. Polančeca je bilo najlakše žrtvovati kao Sanaderovu akviziciju. Vrlo je moguće da Sanaderova opcija više nije dobrodošla u HDZ-u i moguće da će istraga ići i dalje.
Idi na 24sata

Komentari 24

  • zgze 30.03.2010.

    Nešto čudno se događa - oporba ne likuje nego suzdržanao komentira uhičenje - očito je i njih uhvatio strah - došli i oni na red

  • stari mudrac 30.03.2010.

    jel bu mu jaca zela stana?

  • propala mladost 30.03.2010.

    carraro--mozda u EU kod nas nebu niko tuzil rvacku i zemil joj pare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare