To je to što me zanima!

Oprez! Šest auta naletjelo na divlje životinje izvan naselja

Na primorsko-goranskim prometnicama zabilježeno je čak šest slučajeva naleta vozila na životinje koje su istrčale na ceste. Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta nastala na vozilima procjenjuje se na oko 24.000 kn
Vidi originalni članak

Primorsko-goranska policija upozorila je u četvrtak vozače na da budu pripravni na neočekivanu pojavu divljači na prometnicama izvan naselja, nakon što je dan ranije na primorsko-goranskim prometnicama zabilježeno čak šest slučajeva naleta vozila na životinje koje su istrčale na ceste.

Među vozačima osobnih vozila, uz hrvatske, bila su i dvojica slovenskih državljana, a na ceste su istrčale srne,  divlje svinje, ali i jedna mačka.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a ukupna materijalna šteta nastala na vozilima procjenjuje se na oko 24.000 kuna.

Iz policije upozoravaju vozače da pripaze na neočekivanu pojavu divljači, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama  izvan naselja.

Istaknuli su da vozač, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, po  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno odgovara ako se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kažemja 10.08.2018.

    Zbog neprilagođene brzine? Što to konkretno znači?Jako širok pojam koji nikad ne ide u prilog vozačima. Ajmo hipotetski , dan je , vozim se van naselja , dobra vidljivost , vozim oko 70 km/h , što je dozvoljeno i iz nekog žbunja mi izleti divlja svinja , srna ili zec .Nebitno . Nema šanse da stanem na mjestu , jer mi treba barem 30 metara. Ako ju pokušavam zaobići riskiram sudar sa vozilom iz suprotnog smjera ili ću sletiti s ceste. Znači , držao sam se propisa ali sam naletio na životinju . Tko je sada kriv ?

  • Plazma_1 09.08.2018.

    Moje drage divne zivotinje :) Bozija stvorenja :) Nemojte da ih gazite ili ce biti svasta.Zaboli me za vase "aute".Ionako se bezveze vozate u njima po cijeli dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare