To je to što me zanima!

Oprez u prometu: Ceste mokre i skliske, moguća je poledica

Ponedjeljak će na većem dijelu Jadrana biti pretežno sunčan, na sjeveru s više oblaka dok će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slabu oborinu na granici snijega i kiše
Vidi originalni članak

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj od 15. studenoga obvezna je zimska oprema.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

DHMZ: Na Jadranu sunčanu, u unutrašnjosti oblačno

Ponedjeljak će na većem dijelu Jadrana biti pretežno sunčan, na sjeveru s više oblaka dok će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slabu oborinu na granici snijega i kiše, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će puhati slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjerena, u Dalmaciji i jaka bura te sjeverni vjetar, prema otvorenom moru ponegdje sjeverozapadni.

Najviša temperatura zraka uglavnom će se kretati između 1 i 6, na Jadranu od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 13.12.2021.

    Zims pocela

Komentiraj...
Vidi sve komentare