To je to što me zanima!

Oprostili se od sestara: 'Odite mirno u raj, sad ste postali naši anđeli. Teško je to prihvatiti...'

Dan žalosti proglašen je zbog smrti sestara iz Kaštela. Na mjestu nesreće gore lampioni, a brojni su se od Petre i Jelene oprostili i na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Grad Kaštela proglasio je današnji dan Danom žalosti zbog stradavanja dviju mladih djevojaka iz Kaštela, koje su izgubile život u prometnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 9. lipnja u Dicmu. Isti dan je bio i pokop na mjesnom groblju sv. Jure u Radošiću, gdje se okupila tugujuća obitelj, prijatelji i sumještani.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na mjestu gdje su sestre poginule, mještani zapalili lampione, a među njima su bile i plišane igračke. Brojni su se od Petre (25) i Jelene (21) emotivno oprostili na društvenim mrežama.

- Dvije sestre, dvije mlade golubice izgubile život u maloj zemlji i malobrojnom narodu u nestajanju kojem je mladost prijeko potrebna da bi preživio. Neke stvari je teško razumjeti i prihvatiti, ali je očito netko imao drugačiji plan. U raj poveli vas anđeli, sad ste vi postali naši anđeli - opraštali su se na društvenim mrežama.

Podsjetimo, dvije djevojke su u noći na petak, 40 minuta nakon ponoći, krenule kući. Starija sestra slavila je rođendan u ugostiteljskom objektu uz D1 na ulazu u selo. Izlazile su s parkirališta vozeći Škodu Octaviju. Skretale su lijevo, krenule put Splita. U tom trenutku naletio je Mercedes. Njime je, iz smjera juga, odnosno Splita prema Sinju, upravljao 19-godišnji vozač.

STRADALE U SUDARU U Kaštelima danas Dan žalosti: Zastave na pola koplja, kraj tuguje za poginulim sestrama

Od siline udara vozilo u kojem su bile djevojke odletjelo je 30 metara, a motor je doslovno izbijen iz automobila. On je odletio na drugu stranu, a automobil se zaustavio na makadamskom parkiralištu preko puta. Djevojke su preminule na mjestu nesreće, a 19-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede. Bio je u stanju šoka. Preveli su ga u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu naložio je obdukciju, izuzimanje uzoraka krvi i urina zbog eventualne prisutnosti alkohola ili opijata u organizmu, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja.

VIDEO: STRAVA U DICMU Oglasio se DORH o nesreći u kojoj su poginule dvije sestre

Za dvije mlade djevojke život je tek trebao početi. Petra se bavila prodajom nekretnina, Jelena je obožavala modu, a nosila je revije i u Italiji. 

Idi na 24sata