To je to što me zanima!

Optužen je za podmićivanje: Sabo odlučio priznati krivnju?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo osumnjičen je da je pokušao podmititi Mariju Budimir kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću
Vidi originalni članak

Na pripremnom ročištu u petak u Županijskom sudu u Osijeku , vukovarski gradonačelnik Željko Sabo predložio je nagodbu u slučaju u kojem ga USKOK tereti za pokušaj podmićivanja gradskih vijećnika iz HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića . Sudac je novo pripremno ročište dogovorio za 4. travanj, a tada će se Sabo morati izjasniti o kazni koju će USKOK predložiti. Pravna pretpostavka za nagodbu je priznanje krivnje.

Na prvo pripremno ročište početkom ožujka Sabo nije došao, jer je bio u vukovarskoj bolnici na infuziji, što je nekoliko tjedana morao dva puta dnevno raditi nakon operacije kičme.

Na sud je došao vidno iscrpljen

U petak je u Županijski sud u Osijeku došao vidno iscrpljen, a iz zgrade suda je izašao već nakon 15 minuta.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Došao sam na sud da se prestane kalkulirati s mojom bolešću. Molim vas da to uvažite, a slučaj sam predao svom odvjetniku. Došao sam, tu sam, ne bježim! A za sve drugo se obratite mom odvjetniku, rekao je Sabo po izlasku iz Županijskog suda.

Budimir je snimila sporni razgovo r i dala ga USKOK-u

U optužnici koju je na 14 stranica sastavio USKO K navodi se da je Sabo vijećnici HDZ -a Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova i 2.000 kuna mjesečne naknade, kao i funkciju predsjednice Komisije za europske integracije u Vukovaru, čime bi na dnevnicama i putnim nalozima dobivala 10.000, 20.000 ili 50.000 kuna. I sve to "samo da pređe u redove SDP-a i osigura mu većinu u Gradskom vijeću". Budimir je snimila sporni razgovor i dala ga USKOK-u. Optužno vijeće je izdvojilo taj dokaz kao nezakonit, ali Vrhovni sud ga je ipak uvrstio među dokaze.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • arwin 22.03.2014.

    Dakle, sad je sve jasno. SDP=HDZ. Tko je ono rekao da je HDZ zločinačka organizacija? SDP to nije postao samo zato jer su nesposobniji.

  • najiram 10 22.03.2014.

    a da su SDP govorili istinu...njiva parola je samo drpaj partijo....podrpali cijelu hrvatsku i prstom upiru na druge...nebi se čudil da sad sabo postane svijedok pokajnik i za sve optuži sanadera jer je novac trebal dati njemo a gle čuda odnesel ga u švicu u drži ga na svom računu....neznam taj sanader je imal o svemo saznanja i u sve bil umješan a ovaj jadni milanovič o ničem pojma nema...i zato je SDP elementarna nepogoda i točka...

  • piramida 22.03.2014.

    covjek je samo provodijo naredbe partije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare