To je to što me zanima!

Optužena direktorica iz Bijelog Brda zbog zloporaba: Oštetile su proračun za 21 milijun kuna

Županijsko državno odvjetništvo optužilo je direktoricu tvrtke iz Bijelog Brda i ovlaštenu djelatnicu te još dvojicu okrivljenika da su zlouporabama u gospodarskom poslovanju i poticanjem oštetili tvrtku i državni proračun
Vidi originalni članak

Direktoricu (56) za koju osječko tužiteljstvo traži produljenje istražnog zatvora i djelatnicu (52) ovlaštenu za potpisivanje dokumentacije i raspolaganje žiro-računima terete da su povjerenje u gospodarskom poslovanju zlorabile od veljače do srpnja 2013. u Osijeku, Zagrebu i Koprivnici.

Direktorici uz zlouporabe na teret stavljaju i utaju poreza i carine, dok se za poticanje na zlouporabe sumnjiči preostalo dvoje okrivljenika od kojih jedan nije dostupan pravosudnim tijelima pa tužiteljstvo u odnosu na njega traži da mu se sudi u odsutnosti.

Okrivljenu djelatnicu sumnjiče da je temeljem ovlaštenja koje joj je dala direktorica sa žiro-računa u 276 navrata podigla 15.766.400 kuna i predala ih osumnjičenima za poticanje na te zloporabe.

KRIMINAL U ZADRU Stečajni upravitelj pomogao vlasniku tvrtke da ošteti svoje vjerovnike za 11 milijuna kuna

Direktoricu i djelatnicu terete i da su u Bijelom Brdu i Koprivnici u nakani da drugim, zasad nepoznatim, osobama pribave veliku materijalnu dobit u šest navrata nalagale plaćanja u inozemstvo na teret žiro računa tog društva u iznosu od preko 2,2 milijuna kuna.

Direktoricu odvojeno terete i da je oštetila državni proračun za 3,6 milijuna kuna jer je djelatnicima tvrtke iz Zagreba koji su obavljali knjigovodstvene usluge naložila da fiktivne izlazne račune od preko 18 milijuna kuna proknjiže u poslovne knjige temeljem čega je u prijavi poreza iskazala da njena tvrtka ostvaruje pravo na pretporez.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • clon 14.05.2021.

    Svako par mjeseci izađe , nekoliko mil kn takvih kaznenih djela , i tako godinama , znači USKOK je treba od početka prvog dana bit svim počiniteljima za vratom. Tijela u EU to kao da ne vidi i ne čuje šta se dešava.

  • bajos41 14.05.2021.

    Nece ova bit kriva..sad ce odma pupi.....o ugrozenosti.. zna se koja "manjina "je domicilna tamo

  • Slovenac xtrem 13.05.2021.

    Porijeklo imovine je jedini pokazatelj poštene/nepoštene rabote, samo se to kod nas ne sprovodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare