To je to što me zanima!

Optužena u Fimi-Mediji priznat će izvlačenje novca za HDZ?

Anita Lončar-Papeš (45) će navodno priznati krivnju i dobiti kaznu od 11 mjeseci zatvora te će nadoknaditi novac koji je izvlačen za crne fondove HDZ-a i Sanadera
Vidi originalni članak

Anita Lončar-Papeš (45), šestookrivljena u optužnici kojom su obuhvaćeni Ivo Sanader i HDZ je, prema saznanjima Jutarnjeg lista, postigla sporazum s USKOK-om.

Lončar-Papeš priznat će krivnju i dobiti kaznu od 11 mjeseci zatvora te će nadoknaditi novac koji je za crne fondove HDZ-a i privatne potrebe Ive Sanadera, Mladena Barišića, i drugih okrivljenika izvlačen iz javnih poduzeća i institucija preko njezine tvrtke Ani-Lon. 

Na pripremnom ročištu u ponedjeljak Bojan Dimić i ona bi mogli obavijestiti da su se nagodili s USKOK-om.

Prema optužbi, Lončar-Papeš sebi je priskrbila dva milijuna kuna, a vlasnik tvrtke Onida, Bojan Dimić, 1,8 milijuna kuna. Zahvaljujući njima policija i tužiteljstvo izvukli su dosta materijalnih dokaza. U svojim iskazima su razotkrili modus operandi najveće korupcijske afere u kojoj je HDZ optužen za nelegalno prisvajanje 31 milijuna kuna. 

I Lončar-Papeš i Dimić trebali bi se, prema neslužbenim saznanjima, nagoditi s USKOK-om i priznati krivnju prema navodima iz optužnice koja je podignuta 9. prosinca 2011. Oboje su iscrpno opisali kako su poslovali s Fimi-Medijom Nevenke Jurak, a Dimić je priznao i da je dobivao proviziju od deset posto. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zdrawe 18.03.2012.

    bas me zanima kraj ovog slucaja, ko ce i koliko morat vratit, i ne na papiru, nego zbilja vratit te dali ce se prosirit broj optuzenih jer po ovom dosad se vidi da se nece dirat vise niko iz vrha hdz-a..a stranku ko stranku mogu osudit pa zatvorit i uzet svu imovinu,, a glavni krivci ostaju nedirnuti..naravno..

  • Njonjo i Anemični 18.03.2012.

    E Nevenka,Ana i vi svi ostali dali kad razmislite šta vam je Ivo Sanader napravio,šta ste radili za njega dali sad vidite kako vam je uvalio od glave do pete !!!! Ući ćete u povijest ne kao stvaraoci Hrvatske države već kao lopovi i stečajni upravitelji još samo treba u školske udžbenike to staviti da djeca odmah počmu učiti o svima vama kako ste im ukrali budućnost kako ste im zapečatili sudbinu i zagarantirali bijedu i siromaštvo svojim načinom rada i vođenjem države!!!

  • zeemax 18.03.2012.

    odakle će vratiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare