News

Komentari 10

Optužena u Fimi-Mediji priznat će izvlačenje novca za HDZ?

Optužena u Fimi-Mediji priznat će izvlačenje novca za HDZ?

Anita Lončar-Papeš (45) će navodno priznati krivnju i dobiti kaznu od 11 mjeseci zatvora te će nadoknaditi novac koji je izvlačen za crne fondove HDZ-a i Sanadera

Anita Lončar-Papeš (45), šestookrivljena u optužnici kojom su obuhvaćeni Ivo Sanader i HDZ je, prema saznanjima Jutarnjeg lista, postigla sporazum s USKOK-om.

Lončar-Papeš priznat će krivnju i dobiti kaznu od 11 mjeseci zatvora te će nadoknaditi novac koji je za crne fondove HDZ-a i privatne potrebe Ive Sanadera, Mladena Barišića, i drugih okrivljenika izvlačen iz javnih poduzeća i institucija preko njezine tvrtke Ani-Lon. 

Na pripremnom ročištu u ponedjeljak Bojan Dimić i ona bi mogli obavijestiti da su se nagodili s USKOK-om.

Prema optužbi, Lončar-Papeš sebi je priskrbila dva milijuna kuna, a vlasnik tvrtke Onida, Bojan Dimić, 1,8 milijuna kuna. Zahvaljujući njima policija i tužiteljstvo izvukli su dosta materijalnih dokaza. U svojim iskazima su razotkrili modus operandi najveće korupcijske afere u kojoj je HDZ optužen za nelegalno prisvajanje 31 milijuna kuna. 

I Lončar-Papeš i Dimić trebali bi se, prema neslužbenim saznanjima, nagoditi s USKOK-om i priznati krivnju prema navodima iz optužnice koja je podignuta 9. prosinca 2011. Oboje su iscrpno opisali kako su poslovali s Fimi-Medijom Nevenke Jurak, a Dimić je priznao i da je dobivao proviziju od deset posto. 

Najčitaniji članci