To je to što me zanima!

Optuženi u slučaju 'garaža' i 'selotejp' iznose obranu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što svi optuženi za ratne zločine iznesu obrane, a njihovi branitelji i tužitelj završne riječi, sudsko će vijeće donijeti nepravomoćnu presudu
Vidi originalni članak

Na suđenju u slučaju 'garaža' i 'selotejp' počelo je iznošenje obrana optuženih za ratne zločine. Prva na redu je bivša pripadnica Samostalne uskočke satnije Gordana Getoš Magdić, trećeoptužena u slučaju "selotejp". Suđenje je nastavljeno nakon nekoliko odgoda zbog bolesti drugooptuženog Ivice Krnjaka. U sudnici se pojavio i zatražio da zbog lošeg zdravlja posljednji od šestero optuženih iznese obranu.
Getoš Matgdić je na početku prvog suđenja u prosincu 2007. opovrgnula da je sudjelovala u zločinima nad srpskim civilima u ratnom Osijeku i da je pripadnicima SUS-a dostavljala popise Srba koje je trebalo likvidirati. Zanijekala je i da je Glavaš njoj i Krnjaku naredio osnivanje SUS-a, postrojbe koja je srpske civile nezakonito lišavala slobode, mučila i ubijala. Odvjetnici Branimira Glavaša najavili su da će dopuniti obranu. Nakon što optuženi iznesu obrane, a njihovi branitelji i tužitelj završne riječi, sudsko će vijeće donijeti nepravomoćnu presudu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare