To je to što me zanima!

Optužili knjigovođu za ubojstvo u Švarcovoj i dva paleža auta: Radnika je smaknuo s dva hica

Vedrana T. (50) sumnjiče da je 2. studenog 2022. od 11:47 do 13:25 sati u stanu u Zagrebu hicima u glavu i tijelo ubio Marinko Š. (60), koji je tamo izvodio građevinske radove
Vidi originalni članak

Šest mjeseci nakon svirepog ubojstva građevinskog radnika Marinka Š. (60) u Švarcovoj ulici u Zagrebu Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv knjigovođe i direktora građevinske tvrtke Vedrana T. (50), a terete ga i za dva paleža auta.

Ne navodeći identitete, priopćili su da su, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigli optužnicu protiv 50-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
- Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je 2. studenog 2022. od 11:47 do 13:25 sati, u Zagrebu, u stanu u kojem je oštećenik izvodio radove, u cilju da ga liši života ispalio u njega dva hica iz vatrenog oružja od kojih je oštećenik zadobio strijelne rane glave i tijela te preminuo na mjestu događaja - navode u priopćenju.

Sumnjiče ga i da je 17. listopada oko 22.30 sati, Suzuki Swiftom u vlasništvu 21-godišnjaka, prvo na benzinskoj postaji u Ulici SR Njemačke u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva, a potom u Ulici Božidara Magovca oko 22.50 sati došao do parkiranog BMW-a 52-godišnjaka, na auto stavio plastičnu bocu napunjenu gorivom i zapalio ju. Požar se proširio i na drugo vozilo, a daljnje širenje spriječili su vatrogasci.
Drugi požar izazvao je nakon ubojstva nesretnog radnika 2. studenog oko 20.40 sati. I tada je Swiftom 21-godišnjaka došao na benzinsku postaju u Ulici Savezne Republike Njemačke gdje je u plastičnu bocu natočio oko 1,6 litara goriva. Potom je oko 21.30 sati u Ulici Božidara Magovca došao do Volva u vlasništvu trgovačkog društva, a kojeg koristi 52-godišnjak i ponovno vozilo polio gorivom i potom izazvao požar koristeći kocku za potpalu. Veću štetu spriječio je prolaznik koji ga je ugasio protupožarnim aparatima. 

U optužnici tužiteljstvo je predložilo i produljenje istražnog zatvora protiv njega do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Vedrana su uhitili na dan ubojstva na području Sisačko-moslavačke županije u predvečernjim satima. Žrtva je u stanu obavljala građevinarske radove, a uređivao je i kuću osumnjičenog knjigovođe i direktora građevinske tvrtke iz Čitluka

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare