Obavijesti

News

Komentari 0

Optužili knjigovođu za ubojstvo u Švarcovoj i dva paleža auta: Radnika je smaknuo s dva hica

Optužili knjigovođu za ubojstvo u Švarcovoj i dva paleža auta: Radnika je smaknuo s dva hica
4

Vedrana T. (50) sumnjiče da je 2. studenog 2022. od 11:47 do 13:25 sati u stanu u Zagrebu hicima u glavu i tijelo ubio Marinko Š. (60), koji je tamo izvodio građevinske radove

VIDEO

Šest mjeseci nakon svirepog ubojstva građevinskog radnika Marinka Š. (60) u Švarcovoj ulici u Zagrebu Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv knjigovođe i direktora građevinske tvrtke Vedrana T. (50), a terete ga i za dva paleža auta.

Ne navodeći identitete, priopćili su da su, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigli optužnicu protiv 50-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
- Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je 2. studenog 2022. od 11:47 do 13:25 sati, u Zagrebu, u stanu u kojem je oštećenik izvodio radove, u cilju da ga liši života ispalio u njega dva hica iz vatrenog oružja od kojih je oštećenik zadobio strijelne rane glave i tijela te preminuo na mjestu događaja - navode u priopćenju.

Sumnjiče ga i da je 17. listopada oko 22.30 sati, Suzuki Swiftom u vlasništvu 21-godišnjaka, prvo na benzinskoj postaji u Ulici SR Njemačke u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva, a potom u Ulici Božidara Magovca oko 22.50 sati došao do parkiranog BMW-a 52-godišnjaka, na auto stavio plastičnu bocu napunjenu gorivom i zapalio ju. Požar se proširio i na drugo vozilo, a daljnje širenje spriječili su vatrogasci.
Drugi požar izazvao je nakon ubojstva nesretnog radnika 2. studenog oko 20.40 sati. I tada je Swiftom 21-godišnjaka došao na benzinsku postaju u Ulici Savezne Republike Njemačke gdje je u plastičnu bocu natočio oko 1,6 litara goriva. Potom je oko 21.30 sati u Ulici Božidara Magovca došao do Volva u vlasništvu trgovačkog društva, a kojeg koristi 52-godišnjak i ponovno vozilo polio gorivom i potom izazvao požar koristeći kocku za potpalu. Veću štetu spriječio je prolaznik koji ga je ugasio protupožarnim aparatima. 

U optužnici tužiteljstvo je predložilo i produljenje istražnog zatvora protiv njega do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Vedrana su uhitili na dan ubojstva na području Sisačko-moslavačke županije u predvečernjim satima. Žrtva je u stanu obavljala građevinarske radove, a uređivao je i kuću osumnjičenog knjigovođe i direktora građevinske tvrtke iz Čitluka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.