To je to što me zanima!

Optužili Splićanina koji je do smrti kamenom tukao štene

Muškarac (37) je 9. lipnja 2014. u 7.20 sati u Splitu s kamenom težine 25 kg više puta po glavi udario svog štenca i ubio ga. Prijeti mu do godine dana zatvora
Vidi originalni članak

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je muškarca (37) da je 9. lipnja 2014. u 7.20 sati u Splitu s kamenom težine 25 kg više puta po glavi udario svog štenca i ubio ga.

Prolaznik u splitskoj Varoši vidio ga je 9. lipnja kako na uzici vuče mladog psa. Pas je cvilio pa mu je doviknuo da ne vuče psa, ali vlasnik ga je ignorirao i dovukao ga do stabla. Prolazniku je bilo sumnjivo kada se nakon nekoliko minuta vratio s uzicom u rukama, bez šteneta. Krenuo je do stabla i užasnuo se vidjevši kamenom zatučenu životinju. 

Vlasnika psa, koji se do smrti iživljavao nad štenetom, optužili su za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Članak 205. st. 1. Kaznenog zakona kaže: "Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine."


Idi na 24sata

Komentari 53

  • SAINT 30.07.2014.

    Koja nula od čovika.

  • Thunderica 30.07.2014.

    Ubiješ čovjeka,dobiješ par godina,ili uvjetnu ako imaš novca.Daleko smo mi od zakona,gdje se ne štede ljudi,a kamoli životinje.

  • eminap 30.07.2014.

    mora odgovarat ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare