To je to što me zanima!

Optužnica: Kako je počeo pad velikogoričkog tajkuna Žužića

Moglo bi mu se dogoditi da gotovo svakodnevno pohodi zgradu zagrebačkog Županijskog suda s obzirom na to da su protiv njega podignute dvije optužnice
Vidi originalni članak

Velikogorički tajkun Željko Žužić, po svemu sudeći, u pravnom će smislu imati vrlo burnu jesen. Točnije, moglo bi mu se dogoditi da gotovo svakodnevno pohodi zgradu zagrebačkog Županijskog suda s obzirom na to da su protiv njega podignute dvije optužnice. U prvoj, podignutoj početkom lipnja, optužen je s Marinom Lovrić Merzel, bivšom županicom Sisačko-moslavačke županije, te još četiri osobe i u tom ga se postupku tereti za davanje 100.000 eura mita, piše Večernji list.

Druga optužnica protiv Žužića podignuta je prije nekoliko dana i tereti ga se za zlouporabu u gospodarskom poslovanju.

Ili konkretnije, tereti ga se da je na nezakonit način stekao nekretnine vrijedne 437 milijuna kuna te da je državni proračun oštetio za 47,6 milijuna kuna neplaćenog poreza. Optužnice još nisu potvrđene; prva se trenutačno nalazi na Vrhovnom sudu jer su obranama Žužićevih suoptuženika sporni njegovi iskazi – jedan je dao kao svjedok, a drugi kao optuženik pa se svjedočki iskaz mora izdvojiti jer u istom postupku ne može biti i svjedok i optuženik.

Više čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • HappySrecko 27.08.2015.

    kako legenda Spajic rece,sve to treba smajserom rodjo moj...

  • slalugari 27.08.2015.

    kao mali simara u slatini!Te lokalne mocnike i serife koji su unistili lokalne dobre firme i radna mjesta te industriju i dalje planduju,vladaju i uzivaju u tesko stecenom imetku bez obzira tko je na vlasti esdepenjare ili kradezenjare,kako je i sam Dinko Cvitan otkrio problem da treba poceti rjesavati "lokalne"sherife pa ajde vise pocnite i uzmite im novce i sve sto nisu stekli posteno a nisu stekli posteno ni za dobar bicikl a ne za 20stanova,apartmana,najelitnijih zemljista ,bjesnih skupih sijaset autombila sa kojima njihovi sinovi gaze sve pred sobom i za njih nepostoje prometna pravila i propisi oni su zavrsili svoju auto skolu u bjesnim audijima,bmw i mercedesima itd...!E moj narode !

  • Eduard Tudorović 27.08.2015.

    Sritan san, jer nikad nisam ima posla sa ovakvim bankama. To su legalni zelenaštvo, šverceri, koji se nikad tako nisu ponašali u matičnim državama, a kojim je to dopustija, opet mi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare