To je to što me zanima!

Optužnica za Dražena Slavicu napisana je na čak 60 stranica

Suđenje za kornatsku tragediju bivšem vatrogasnom zapovijedniku Draženu Slavici započet će 23 studenoga. Na ročište će doći i obitelji vatrogasaca te Frane Lučić
Vidi originalni članak

Suđenje Draženu Slavici (42), bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku, za kornatsku tragediju počinje 23. studenoga na Županijskom sudu u Zadru. To je potvrdila glasnogovornica suda Dijana Grancarić. Osim Slavice na prvo ročište su pozvali i obitelji poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica, njihove opunomoćenike te jedinog preživjelog vatrogasca Franu Lučića. 

Za stradavanje vatrogasaca tužiteljstvo je optužilo samo Slavicu, a tereti ga za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. U optužnici između ostaloga stoji da je Slavica u gašenje požara na Kornatu, 30. kolovoza 2007. poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika i vatrogasce koji nisu završili obuku za helikoptersko desantiranje. Osim toga državno odvjetništvo smatra ga odgovornim za kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih vatrogasaca. Tužiteljstvo je optužnicu napisalo na više od 60 stranica, a sudski spis sadrži oko šest tisuća stranica. Tijekom suđenja će biti ispitano oko stotinu svjedoka, pa se pretpostavlja da će sve trajati mjesecima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nizozemac 04.11.2010.

    Drazen Slavica je u toj cjeloj prici ZRTVENO JANjE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare