To je to što me zanima!

ORaH traži hitni moratorij na rasprodaju nacionalne imovine

Protivimo se rasprodaji Hrvatske - i to je jedini način da se komentira prodaja hrvatskih voda, šuma i još 450 poduzeća, poručilo je 15-ak članova ORaH-a na Markovu trgu
Vidi originalni članak

Hrvatska nije na prodaju, poručeno je u četvrtak s mirnog prosvjeda petnaestak članova ORaH-a na Markovu trgu koji su potom saborskim zastupnicima i članovima Vlade uputili otvoreno pismo sa zahtjevom za uvođenje moratorija na rasprodaju nacionalne imovine.

- Protivimo se rasprodaji Hrvatske - i to je jedini način da se komentira prodaja hrvatskih voda, šuma i još 450 poduzeća. Kako će taj model izgledati vidjeli smo na rasprodaji Plive kada je Teva, gdje je gospodin Orešković bio menadžer, kupila tu farmaceutsku tvrtku i dala otkaz 3.000 radnika te učinila socijalne slučajeve od naših sugrađana. Vidjeli smo kako izgleda privatizacija pod vodstvom HDZ-a 90-tih gdje je nalaz revizije bio da je 97 posto privatizacije bilo nezakonito, rekao je predsjednik ORaH-a Luka Keller novinarma.

Zapitao se i tko će odgovarati budućim generacijama nakon "rješenja" da se proda sve što vrijedi u ruke stranog kapitala.
U otvorenom pismu ORaH-a traži se javna objava podataka o pretvorbi i privatizaciji za koju je državna revizija utvrdila 90 posto nepravilnosti te objavu imena odgovornih osoba za zastarijevanje kaznenih djela počinjenih tijekom pretvorbe i privatizacije.

Također se traži i preispitivanje porijekla imovine državnih službenika i dužnosnika, njihovih obitelji te usporedbu te imovine s ostvarenim prihodima od plaće u državnim službama, kao i javnu objavu takvog preispitivanja.

- Građani ne mogu biti 'vječiti bankomat' za sanacije i otplatu prekomjernih dugova koje nisu stvarali i koji su većinom služili pojedincima za izravno bogaćenje, poručili su 'orahovci' s Markova trga.
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kunigunda 05.05.2016.

    koji orah odkuda sad taj pa kaj ga nije mraz pofurio

  • deda62 05.05.2016.

    treba prodati hrvatske šume da se partizani neće imati gdje skrivati.

  • Zmar116 05.05.2016.

    Svjetski moćnici su nam namjenili ulogu bankrotiranog i visokozaduženog turističkog odredišta..Tako bi onda nizašto pokupovali naše nekretnine...Politićke elite,u međuvremenu, vode bespotrebne svjetonazorske ratove dok nam država mic po mic sigurno ide na bubanj...Ne,da ne vidim u Hrvatskoj čovjeka ili političke opcije koja je u stanju to sprijećiti,nego ne vidim ni opcije koja je uopće svjesna što nam se događa i kakvu su nam budućnost namjenili bjelosvjetski lopovi,koje većinom doživljavamo kao saveznike i prijatelje..Jblt te takvo prijateljstvo i savezništvo.....Šta više budemo ulazili u totalnu rasprodaju Hrvatske,to će,poput najgušće magle u kojoj se ništa ne vidi, sve više bjesneti svjetonazorski ratovi.....A svjetonazorski ratovi i unutar hrvatska prepucavanja će biti uzrok daljnjem snižavanju cijena nekretnina,i tako sve u krug..Dok ne postanemo sluge,konobari i robovi strancima u vlastitoj državi koja to više neće biti..ostat će nam samo zastava i grb,kao što je Pevecu od svega ostalo samo ime firme,a sve drugo je izgubio...Pisat će se Hrvatska ,a ona u stvarnosti to više neće biti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare