To je to što me zanima!

Orangutani izumiru zbog popularne čokolade KitKat

Ugroženi orangutani nestaju s lica zemlje zbog firme koja proizvodi palmino ulje, sastojka KitKata. Uništavaju Kišnu šumu kako bi napravili plantažu
Vidi originalni članak

Šokantna istraga pokazala je kako ugroženi orangutani nestaju zbog najpopularnije čokoladice u Velikoj Britaniji - Kitkat. Britanci pojedu više od milijardu komada na godinu. Jedan od sastojaka čokoladice je palmino ulje. U zadnje dvije godine, tvrdi Greenpeace, našli su dokaze da se sjeku šume gdje žive orangutani kako bi se napravilo mjesta za plantaže palmi. Orangutane gledaju kao 'nametnike'. Ubijaju ih ili prodaju. U godinu dana ubili su 1500 orangutana. Iza svega stoje tvrtke PT Smart i Sinar Masa, od koje proizvođač Kitkata, Nestle, kupuje palmino ulje. U Nestleu u pokrenuli istragu o ovim navodima. Tvrtka Kraft i Unilever su sa Sinar Masom već raskinuli ugovore, no Nestle nije. čekaju da tvrtka do kraja ožujka odgovori na optužbe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • karter 18.03.2010.

    Inače, Kevin Trudeau u svojoj knjizi \"Ljekovi za koje oni ne žele da znate\" spominje to palmino ulje kao najgori otrov! A vidimo da od njega stradavaju i oni koji ga ne konzumiraju. I stvarno, ne razumijem one koji jedu taj kitkat, smart, super, munchmalow i slične kemikalije.

  • jethro_tuller 18.03.2010.

    mislim da je snickers odgovoran za izumiranje sredozemnih medvjedica. bounty je istrijebio bizone,a twix pticu dodo. ljudi nisu krivi!

  • gladijator 18.03.2010.

    Nek posade što su posjekli i neka odj... i puste životinje na miru da se razmnožavaju i žive!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare