To je to što me zanima!

Orban popušta oko Ukrajine? Poslao prijedlog EU, ima uvjet

Mađarska je otvorena za reviziju proračuna Europske unije kako bi se pomoglo Ukrajini s paketom od 50 milijardi eura, objavio je politički savjetnik premijera Viktora Orbana na platformi X
Vidi originalni članak

Orban je glasno kritizirao podršku bloka Kijevu i zadržao je veze s Kremljom nakon što je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022. Ranije je blokirao reviziju proračuna EU-a koja je uključivala pomoć Ukrajini.

Financial Times je objavio u nedjelju da će EU sabotirati mađarsko gospodarstvo ako Budimpešta blokira pomoć na samitu ovog tjedna.

SPOMINJE ZAUSTAVLJANJE PROCESA... Orban poručio: 'Pomoć Ukrajini ne smije oštetiti EU proračun...'

Balazs Orban, glavni politički savjetnik premijera, potvrdio je da je Budimpešta poslala prijedlog Bruxellesu u subotu pokazujući da je otvorena za korištenje proračuna EU-a za paket pomoći i izdavanje zajedničkog duga EU-a za financiranje ako se dodaju "upozorenja". 

"Bruxelles ucjenjuje Mađarsku kao da sutra ne postoji, unatoč činjenici da smo predložili kompromis", rekao je savjetnik.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hromcan73 30.01.2024.

    Znam da će me blokirati. Opetovano tvrdi da Ukrajinske vođe kradu pomoć koju dobivaju jer da nije tako već bi dobili rat....

  • PeroZagreb2023 29.01.2024.

    Treba hitno izbaciti Mađarsku iz EU a Orbanu dati sankcije ako su mu bliži Putin i Rusija nega EU i SAD!

  • livija i ja 29.01.2024.

    Nemaju više što krasti pa im treba poslati da se namire?

Komentiraj...
Vidi sve komentare