To je to što me zanima!

Orepić se ispričao zbog racije: Dolazim na ponovljeni koncert

Orepić u svom dopisu, koji je poslao dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mislavu Grgiću, navodi kako nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ispričao se zbog prošlotjedne racije u zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET) te najavio dolazak na ponovljeni koncert.

Orepić u svom dopisu, koji je poslao dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mislavu Grgiću, navodi kako nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije u KSET-u jer je time prekršena autonomija Sveučilišta, te se zbog toga ispričava.

- S time će biti upoznat čelnik Policijske uprave zagrebačke kako se propust ne bi ponovio te kako bi se utvrdila narav i težina počinjene povrede u konkretnom slučaju - navodi Orepić.

Naime, člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju jamči se autonomija, nepovredivost sveučilišta i njegova prostora, a Klub studenata elektrotehnike djeluje u prostoru unajmljenom od FER-a. Nadležna tijela na prostoru sveučilišta mogu djelovati samo uz suglasnot čelnika, prema odluci suda ili ako postoji neposredna opasnost za život i zdravlje ljudi ili za imovinu. A to u ovom slučaju nije ispunjeno. Ministar je na kraju zamolio dekana da su suradnji s policijom pokuša održati javni red i mir ispred kluba gdje je prošle godine bila 101 intervencija.
 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Zmar116 03.12.2016.

    Ovo ko nekad milicija u Jugi...

  • neharnjak 02.12.2016.

    Ministre može Vas biti sram što niste stali uz svoje ljude,nego uz hrpicu huligana. Sigurno postoji razlog zašto je racija provedena.

  • Burdus_1 02.12.2016.

    Ma ovo mu je naredio lekovicev saraf novinar jelinic....

Komentiraj...
Vidi sve komentare