To je to što me zanima!

Orešković: 'Dogovorili smo se s SDP-om, a obraz Ustavnog suda upravo su sačuvala tri suca'

Mogla bih govoriti o svemu, ali bilo bi poštenije da to kažemo svi zajedno. To je zajednička ideja, zajednički projekt, rekla je Orešković
Vidi originalni članak

Predsjednica Stranke s imenom i prezimenom, Dalija Orešković, potvrdila je za N1 da su postigli koalicijski dogovor sa SDP-om koji sada mora proći stranačka tijela. Prema neslužbenim informacijama, Orešković će biti druga na listi u prvoj izbornoj jedinici.

- Mogla bih govoriti o svemu, ali bilo bi poštenije da to kažemo svi zajedno. To je zajednička ideja, zajednički projekt - rekla je pa nastavila:

- Ovog trena je najvažnije, i mislim da će birači to i prepoznati, Stranka kojoj sam na čelu prisutna je na listiću u svim izbornim jedinicama, što znači da smo prepoznatljivost i podrška SDP-u i onima koji su se izborili za prolazna mjesta na listi, a nisu članovi moje stranke. Išla sam srcem, bez kalkulacija i sa željom da se nasuprot HDZ-u postavi sila koja će moći formirati jednu solidnu centar-lijevu vladu.

POGLEDAJTE VIDEO Grbin: Koalicija 'Rijeke pravde' ide u pobjedu. I Z..., ne smijem to reći, isto kreće u pobjedu

Odgovorila je i na pitanje hoće li Zoran Milanović biti njihov premijerski kandidat.

- To ne smijem reći - kratko je poručila.

Osvrnula se i na izdvojena mišljenja ustavnih sudaca oko odluke da se Milanoviću zabrani sudjelovanje u kampanji. 

- Obraz Ustavnog suda kao institucije upravo su sačuvala ta tri suca. Hrvatska se nalazi na razvalinama ustavno-pravnog poretka. Građani nemaju povjerenja u institucije pa ni u Ustavni sud. U izdvojenim mišljenjima sudaca Selanca, Abramovića i sutkinje Kušan vidjeli smo svjetlo na kraju tunela, sada ne možemo reći da njihovo mišljenje za nas ne vrijedi. A oni su rekli da ne bi bilo primjereno da predsjednik države bude kandidat na listi - rekla je Orešković.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • okii 22.03.2024.

    za Ustav nije  ni potrebno biti Ustavni sudac svaki gradjanin ga  vidi onako kako pise,samo krivotvoritelji bi ga za sebe  mjenjali

  • HerojTito5 21.03.2024.

    jel to ustavni sud ili časni sud HDZ-a

  • cmamba22 21.03.2024.

    Naši ljudi su vrlo neozbiljni i bezobrazni. Šteta! Gosp.Orešković bravo! Ne slušajte ih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare